Een ietwat ongebruikelijke inleiding van de wekelijkse blik in de keuken van badmintonclub The Flying Shuttle ’57 in Bergen op Zoom. Maar met zoveel kampioenschappen binnen één Brabantse sportvereniging is het lastig om binnen de lijntjes te blijven tekenen.

Het begon vorig weekend met jeugdteam TFS’57-B1 dat definitief de kampioenstitel opeiste tegen Blauw-Wit B1 met een overtuigende 1-7 winst. Een knappe prestatie van Jouri, Thomas, Kyra, Natasja en Michelle. Zondags was het aan jeugdteam TFS’57-B2 de taak om de laatste puntjes binnen te slepen en dat lukte met overweldigend succes. Colin, Eric, Joy, Britta en Wendy denderden met 0-8 over hun tegenstanders van Tilburg B1 heen en ook zij zijn kampioen geworden in hun poule. Zoals een trotse vader het al verwoordde op de kletsmuur van www.tfs57.nl: “Na een zware competitie hebben jullie het kampioenschap behaald, geweldig!”

Voor het tweede divisie team TFS’57-2 liep de zondagmiddagpartij uit op een deceptie. Naar verwachting zou deze slotwedstrijd niet misstaan in een Alfred Hitchcock film: meer dan genoeg ‘suspense’. Tegenstander Van Zundert/Velo 4 kwam echter sporthal Gageldonk binnen met meerdere eerste divisie spelers en het motief was onomwonden helder: het kampioenschap forceren. Audrey Fisser scoorde op een tussenstand van 0-5 het eerste TFS’57-punt in haar driesetter tegen Daniëlle Reith. Tak-chin Lam en Arno van Rooijen zetten een respectabele prestatie neer door in drie games te winnen van een gemengddubbelkoppel dat normaal acteert in de eerste divisie, hiermee werd het tweede en laatste punt van de dag gemaakt. Een van de spelers laat weten volgend jaar weer met volle inzet te zullen gaan knallen in de tweede divisie en besluit haar betoog met de gedachte: “The Flying Shuttle ’57: veel gezichten, één club!”

Winst in Amsterdam voor team 1

Het kleurrijke eerste team speelde ongetwijfeld met die gedachte haar uitwedstrijd in Amsterdam tegen een dociel Slotermeer 1. De herendubbel van Onno Quik en Simon van Opstal mistte scherpte, maar Sharon Bindels en Monique Broeke hielden hun aandacht er goed bij en zo werd het eerste punt op de winstrekening van TFS’57-1 geboekt. Broeke, Sarah Lammers en Van Opstal rekten elk hun enkelpartijen op tot driesetters, waar Roel Janssen zijn oude vorm hervonden leek te hebben en de klus in twee games klaarde. Vervolgens speelde Quik – het woord ‘off-day’ is hier passend – samen met Lammers een gemengddubbel ten gunste van Slotermeer. Bindels en Janssen tikten het zesde punt binnen en de spelers kunnen daarmee uitkijken naar hun deelname aan het NK Badminton in Almere dat van vrijdag 29 t/m zondag 31 januari verspeeld wordt.

De uitslagen van speelweek 14

Korte toelichting: w = winst en v = verlies. Seniorenteams: TFS’57-1 – Slotermeer 1: 2-6 (w), TFS’57-2 – Van Zundert/Velo 4: 2-6 (v), TFS’57-3 – Bavel 1: 0-8 (w), TFS’57-4 – Onder Ons 2: 3-5 (w), TFS’57-5 – Robad 1: 7-1 (w), TFS’57-6 – Panache 1: 3-5 (v), TFS’57-7 – Bavel 4: 7-1 (w), TFS’57-8 – Gilze 2: 7-1 (v), TFS’57-10 – BBV 2: 4-4, TFS’57-12 – Robad 9: 6-2 (w), TFS’57-H1 – Geldrop H1: 7-1 (w). Jeugdteams: TFS’57-B1 – Blauw-Wit B1: 7-1 (w), TFS’57-B2 – Tilburg B1: 0-8 (w), TFS’57-B3 – Robad B3: 8-0 (w), TFS’57-C1 – Drieschaar C1: 8-0 (w), TFS’57-D2 – Blauw-Wit D2: 4-4. Volgende week zondag lees je natuurlijk weer TFS’57 Badmintonnieuws!

Kampioensteam 3: v.l.n.r. Richard van Rooijen, Patricia van der Maas, Rick Geers, Esther Lammers, Jasper Vijverberg en Petra Landmeter.

Kampioensteam 3: v.l.n.r. Richard van Rooijen, Patricia van der Maas, Rick Geers, Esther Lammers, Jasper Vijverberg en Petra Landmeter.