In de herendubbel werd er gespeeld zonder Onno Quik, die verstek moest laten gaan wegens maag- en darmklachten. Roel Janssen en Simon van Opstal gelukte het niet om hun gelegenheidsdubbel in winst om te zetten en ook de damesdubbel van Monique Broeke en Sharon Bindels was niet opgewassen tegen het Almerense koppel.

De enkelpartijen schetsen een somber beeld voor wat nog ging komen. Eerste heer Van Opstal was vrijwel kansloos tegen de consequent spelende Tim Vaessen (21-14, 21-11) en Janssen reikte nipt naast een derde game (21-17, 22-20). Broeke, nog steeds ongeslagen in het enkelspel, zette Yvonne Hoogland gedecideerd opzij in twee games (17-21, 18-21) en dat zou het enige punt van de dag worden. Sarah Lammers vond in twee games haar Waterloo tegen de dit seizoen goed presterende dame Monique Slaman en daarmee kwam de tussenstand op deze zondagmiddag op 5-1 in het voordeel van Almere 2.

Doordrongen van de situatie – tijdens de thuiswedstrijd in december was de tussenstand in dit stadium nog 5-1 – begonnen de koppels aan hun gemengddubbels. Van Opstal en vriendin Lammers speelden de eerste gemengddubbel en na een voortvarende start (18-21) verzilverden de spelers aan de overkant het thuisvoordeel met 21-15 en 21-14. Janssen en Bindels hadden iets meer moeite om hun eerste game te winnen, maar leken in de navolgende game totaal overklast te worden (21-23, 21-9). In de laatste game van de dag hervonden zij hun vorm, maar met 21-17 bleef ook het zevende punt achter in Flevoland.

Zaterdag 9 januari a.s. speelt team 1 uit tegen Duinwijck 4, een ontmoeting die thuis met 8-0 in het voordeel van TFS’57 werd beslecht. Deze tegenstander bekleedt momenteel de laatste plaats in de poule en verloor haar laatste wedstrijd tegen de clubgenoten van Duinwijck 2.

Herenteam in actie tegen Kaatsheuvel H1
De echte mannen van badmintonclub The Flying Shuttle ’57 spelen uiteraard nog steeds in het herenteam en vorig weekend hadden zij een competitief wederzien met hun klassegenoten van Kaatsheuvel H1. Team 7 speler Renaldo Kaljouw was speciaal vanuit Zeeland ingevlogen om het team te versterken en vervulde zijn rol met verve. De eerste drie herenenkels werden elk in drie games gewonnen, alleen Martijn Samuels kwam niet voorbij zijn tegenstander.

Ook de eerstvolgende partij, de dubbel van Patrick Looij en Rowan Geers, ging in drie games naar Kaatsheuvel, zij het bijzonder nipt (21-18, 19-21 en 21-19). Kaljouw en Samuels liepen in de tweede herendubbel over hun tegenstanders heen (19-21, 12-21) en de Zeeuwse invaller deed in de derde herendubbel met Looij nagenoeg hetzelfde (18-21, 12-21). Geers en Samuels moesten hun tweede verlies van de dag incasseren in de vierde herendubbel (21-15, 21-17), maar konden berusting vinden in het 3-5 eindresultaat. Het team heeft momenteel een positie in de bovenste regionen van de poule en speelt zondag 10 januari a.s. thuis tegen Nuenen H1, vorige keer nog 2-6 winst voor TFS’57-H1.

Kijk op onze website op www.tfs57.nl onder het kopje ‘over de club’ en vervolgens ‘nieuwe leden’ voor meer informatie. Volgende week zondag lees je natuurlijk weer TFS’57 Badmintonnieuws!