Team 1 speler Monique Broeke van badmintonclub The Flying Shuttle ’57 in Bergen op Zoom wist deze editie zelfs haar kampioenstitel van 2008 te prolongeren. Ze deed dit door in de hoogste categorie de finale te winnen van Rachel Geertsen, de nummer 14 van Nederland.

De Roosendaalse, zelf nummer 18 op de nationale ranglijst, kwam zonder veel moeite door de eerste drie rondes heen. Ze had daarin twee top 50 spelers tegenover zich, maar stond geen enkele game af. De als eerste geplaatste Geertsen van Smashing 1 heeft in de eredivisie een 30% winstpercentage in de enkelpartijen en merkte dat Broekes 100%, weliswaar in de eerste divisie, allesbehalve inhoudsloos is. De eerste game ging met 18-21 naar Broeke, waarop Geertsen antwoordde met 21-13 in de tweede game. De beslissende game – die ze vooral op conditioneel vlak beheerste – ging naar de speelster van The Flying Shuttle ’57.

Broeke, van beroep ergotherapeute, sluit hiermee 2009 af met opnieuw een toernooizege. Eerder dit jaar zegevierde ze tijdens de Brabantse Regiokampioenschappen in Tilburg in alledrie de onderdelen en ze was ook de beste dame bij toernooien in onder meer Roosendaal en Best.

De spelers van team 1 staan zondag 3 januari weer samen op de badmintonbaan voor de uitwedstrijd tegen Almere 2 in de eerste divisie. Deze tegenstander bekleedt momenteel de koppositie en staat 9 punten voor op TFS’57-1.

En het regende kwartfinales

Het succes tijdens dit toernooi strekt verder dan Broeke, er deed ook een groot aantal jeugd- en seniorenspelers mee. Bij de senioren regende het kwartfinales. Team 2 speelster Mandy Ipenburg reikte tot in de kwartfinale en Patrick Trompert rook in de herendubbel aan de deur van de halve finale. Samen speelden ze in dezelfde categorie 1 een kwartfinale gemengddubbel, maar het koppel aan de overkant – eerste divisie spelers Ceriel Custers en Linda Hoedemakers – was te sterk.

In de categorie 5 gemengddubbel wisten Martine Buijk en Marcel Malee (beide vierde divisie) én Inge Kunst en Renaldo Kaljouw (beide eerste klasse) de kwartfinale te bereiken. Kunst en Margo de Moor (eerste klasse) sneuvelden in de kwartfinale van de damesdubbel en voor De Moor was de kwartfinale in de damesenkel ook het eindstation. Buijk kwam in de hele finale terecht maar moest het goud aan Lilièn Tjioe van het Prinsenbeekse Zwaluwen laten.

JCT-training werpt haar vruchten af

De jeugdtalenten van TFS’57 wisten meer podiumplaatsen op te eisen. Zo bereikte Jeroen Looij in de gemengddubbel U11-klasse de finale en werd hij knap tweede. Dat deed hij nog een keer in de jongensenkel en ook nog eens in de jongensdubbel. In de U13-klasse werden Niek van der Sanden en Romini Sikkers gedeeld derde en Niek werd ook derde in de jongensenkel.

Natasja Looij en Jouri van der Sanden, allebei uit het B1-team, behaalden de gedeeld derde plaats in de gemengddubbel U15. Jouri werd daarnaast ook gedeeld derde in de jongensenkel. In diezelfde klasse werd Michelle Sikkers samen met JCT-speelster Cora Buijk gedeeld derde in de meidenenkel. In de meidendubbel was het een Bergs onderonsje: 1) Joyce Belde en Irma Botermans, 2) Cora en Marsha Traets, 3) Natasja en Michelle.

In de U17-klasse werden Thomas Thijssen en Michelle overtuigend eerste in de gemengddubbel en Thomas pakte terloops ook nog het zilver mee in de jongensenkel. Volgende keer lees je natuurlijk weer TFS’57 Badmintonnieuws!