Eerder op de avond werd er bij de jeugd een beregezellig oliebollentoernooi gedraaid. Hierover lees je meer in het aanstaande clubblad The Flying News ’73 dat ook in januari weer wordt uitgegeven onder de bezielende eindredactie van Mat Buuron.

Jelle van Loon, bestuurslid en zelf ook begenadigd badmintonner, nam namens voorzitter Wilfried Willemen de honneurs waar tijdens een nieuwjaarstoespraak in de kantine van sporthal Gageldonk. Er werd teruggeblikt op de succesvolle clubkampioenschappen, het Cooling Down toernooi en de vele (jeugd)activiteiten.

Ook stond Van Loon kort stil bij de inmiddels vacante bestuurspositie van PR-functionaris, voorheen vervuld door team 1 speler Onno Quik. Deze duizendpoot is vooral iemand van regelen gebleken en minder van de precieze invulling, waarvan vele club- en commissiegenoten konden getuigen. Het bestuur maakte van de gelegenheid gebruik om Onno te bedanken voor zijn inzet van de afgelopen jaren.

Nadat het glas zoete champagne danwel dubbelfriss was geheven en er getoost was op het nieuwe jaar, haastten de spelers zich naar de badmintonbanen. De activiteitencommissie – bemand door Monique Broeke, Petra van Leeuwen en niet te vergeten Carola van der Have – maakte per speelronde van tien minuten iedere keer dubbel- en gemengddubbelkoppels. Zo speelden recreanten en competitiespelers gezellige wedstrijden met en tegen elkaar. Tussen de wedstrijden door werden de leden verwend met lekkere hapjes en andere knabbeltjes. Voor de mensen die nog een sterke verbintenis voelden met het kind in zich waren er zelfs schalen vol met schuimpjes.

Alle spelers konden hun individuele score bijhouden en aan het eind van de avond deze stand inleveren. Ingewikkelde computerberekeningen die tot zaterdagmiddag hadden geduurd, leverden de volgende top 3 van partijgemiddeldes op: 1) Cocky Verbraak met 29.6 punten, 2) Monique de Leeuw met 28 punten en 3) introducee en oud-lid Laura Linkels met 27.5 punten.

Al met al was dit weer een geslaagd clubevenement met spelers uit alle geledingen van de vereniging. Met de positieve geluiden die jullie verslaggever ter ore kwamen, is het veilig om te stellen dat ook 2011 weer een herhaling van dit toernooi zal gaan zien. Zondag meer badmintonnieuws!