Op zondagmiddag had team 7 (eerste klasse) tijdens de thuiswedstrijd in Bergen op Zoom nog zes punten nodig voor het kampioenschap en zo geschiedde. Met nog twee wedstrijden te gaan, kon dit nog jonge seniorenteam toch al proosten op een uiterst succesvol competitieseizoen.

Het eerste team begon voortvarend en pakte beide dubbels in elk twee games. Eerste spelers Simon van Opstal en Monique Broeke zetten dit voort in hun enkelpartijen, maar Roel Janssen liet met 21-18 en 21-19 een derde game liggen. Sarah Lammers, de tweede dame met dit seizoen een winstpercentage van 75% in de damesenkel, moest flink de hakken in het zand zetten om vervolgens in drie games het vijfde punt op te eisen.

Met Onno Quik aan haar zijde won ze eveneens de eerste gemengddubbel, Janssen en Sharon Bindels hadden slechts twee games nodig. Met 1-7 winst op zak kan het team zich voorbereiden op de thuiswedstrijd op zondag 17 januari om 13:45 tegen Tilburg 1, het voorlaatste team uit de poule.

In de landelijke divisies had team 3 (derde divisie) meermalen kans op winst tegen titelconcurrent Amersfoort 5. Patrick Trompert liet in drie games winst liggen en alleen kersverse radiobekendheid Petra Landmeter wist in de enkelpartijen een punt te scoren (22-24, 16-21). Alle (gemengd)dubbels groeiden naar drie games, alleen de herendubbel van Richard van Rooijen en Rick Geers en de gemengddubbel van Van Rooijen en Landmeter hadden rendement.

Topposities bereikt
Team 7 speelt dit seizoen in een jonge samenstelling, met de Zeeuwse Ricardo Koens onmiskenbaar als teamoudste. Voor velen mocht het reeds in speelweek twee een gedane zaak lijken, Koens benadrukt dat het kampioenschap resultaat is van een collectieve inzet. Het team werd hier en daar geplaagd door blessures en soms moesten spelers afgestaan worden voor invalbeurten bij hogere teams. “Met 12 uit 12 wedstrijden gewonnen en viermaal 8-0 is hoofdklasse onvermijdelijk geworden”, zegt hij met gepaste trots.

Collectieve prestatie of niet, ook individueel zijn de statistieken indrukwekkend. Zo scoort de langbenige Margo de Moor, doordeweeks studente Verloskunde, ruim 90% in al haar gemengddubbels en stond de atletische Renaldo Kaljouw in 14 enkelpartijen slechts twee games af. Zondag 24 januari speelt dit kampioensteam haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen Bavel 4, in november won het tijdens de uitwedstrijd nog overtuigend met 2-6.

Jeugdteam TFS’57-B1 speelde zondag in Prinsenbeek tegen Zwaluwen B1 en overklaste haar tegenstanders volledig met 1-7 winst. Natasja Looij en Kyra Liefbroer wonnen de eerste game nipt (18-21), maar trokken in de twee navolgende games aan het kortste eind (21-15 en 21-18). Met elf gespeelde wedstrijden en twaalf punten voorsprong op titelconcurrent Reeshof B1 ligt het Bergse jeugdteam op ramkoers voor het kampioenschap. Het blijft spannend!

De uitslagen van speelweek 12

Korte toelichting: w = winst en v = verlies. Seniorenteams: TFS’57-1 – Duinwijck 4: 1-7 (w), TFS’57-3 – Amersfoort 5: 5-3 (v), TFS’57-4 – Delft 1: 4-4, TFS’57-5 – Ritte 3: 4-4, TFS’57-6 – BCH 3: 6-2 (v), TFS’57-7 – Zwaluwen 3: 6-2 (w), TFS’57-9 – Tilburg 6: 8-0 (v), TFS’57-10 – Tilburg 7: 1-7 (w), TFS’57-12 – BBV 4: 2-6 (v). Jeugdteams: TFS’57-B1 – Zwaluwen B1: 1-7 (w). Volgende week zondag lees je natuurlijk weer TFS’57 Badmintonnieuws!

Kampioensteam 7: v.l.n.r. Margo de Moor, Renaldo Kaljouw, Lindsay van de Boom, Ricardo Koens, Inge Kunst en Daniël Deenen.

Kampioensteam 7: v.l.n.r. Margo de Moor, Renaldo Kaljouw, Lindsay van de Boom, Ricardo Koens, Inge Kunst en Daniël Deenen.