Zoals velen al hebben gelezen in het “Wedstrijd van de Week”-verhaal van team 2 zelf, had deze wedstrijd een raar smaakje. Maar zoals je wel vaker ziet – en dit was natuurlijk geen uitzondering – was de insteek bij de tegenstander toch iets anders. Een verhaal met twee uitwerkingen, zo je wil.

Ik trof vandaag op velo-badminton.nl een verslag van de wedstijd aan, maar dan geschreven vanuit het Van Zundert/Velo perspectief. Wat zal ik ervan zeggen… Wellicht dat de keuze voor het woord ‘speelgerechtigde’ (spelers) een zekere verdediging is. Van de andere kant: hun argument is niet volledig uit de lucht gegrepen… Gelukkig heeft TFS’57-2 zelf de slotconclusie al veel beter verwoord dan ik hier zou moeten proberen: “We gaan volgend jaar gewoon weer knallen!”

Kampioenen, olé, olé

VELO-BADMINTON.NL – VELO 4 is afgelopen zondag knap kampioen geworden in de 2e divisie. Het hele seizoen is het spannend geweest in de poule van team 4. Vanuit de TC was er besloten het team het zelf te laten doen, zeker omdat het het hele seizoen al erg goed ging. Na vorige week veranderde het inzicht hierop. Er was nog maar 1 wedstrijd te spelen en het team stond bovenaan in de poule. Bij winst tegen directe concurrent TFS’57 2 zouden ze kampioen kunnen worden, maar er waren meer kapers op de kust. TFS Barendrecht stond maar 3 punten achter op VELO en had een relatief makkelijke laatste wedstrijd. Indien VELO 4 zou winnen met 6-2 van TFS’57 2, dan zou het kampioenschap op zeker binnen zijn.

Na veel overleg tussen TC, trainers en spelers was er gezamenlijk besloten het team te versterken met speelgerechtigde spelers, er was nl. angst dat TFS’57 net in de thuiswedstrijd eerder in het seizoen (uitslag 4-4) en de wedstrijden het jaar ervoor, met spelers uit team 1 aan zouden komen. Steven, Sergio en Veerle waren bereid gevonden om het team te ondersteunen en mee af te reizen naar Bergen op Zoom.

Daar aangekomen werd al snel duidelijk dat TFS’57 dit keer geen gebruik zou maken van invallers en de kansen begonnen te stijgen om het kampioenschap binnen te halen. Natuurlijk waren de tegenstanders ontstemt over het feit dat wij het wel hadden gedaan en dat bekoelde de sfeer van de onderlinge strijd behoorlijk.

De dubbels van Sergio/Steven en Imre en zuslief Veerle werden relatief makkelijk gewonnen, 2-0 voor VELO dus een opsteker voor rest van de partijen. In de single maakte Steven en Sergio na een stroef begin geen fouten en al snel was het 4-0 voor VELO. Nu kwamen de moeilijke partijen voor VELO, de dames singles. Imre verloor haar eerste set, maar vocht zich terug en won de 2e set op haar tandvlees. De 3e set zou volgens de veel meegereisde toeschouwers een flinke strijd gaan worden. Maar niets was minder waar. Imre liet tegenstander Tak-Chin alle hoeken van de baan zien en won zeer knap en overtuigend de 3e set en bracht daarmee de stand op 5-0 voor VELO.
Het kwam nu wel heel dicht bij.

Daniëlle kwam door de spanning lastig in haar ritme. De eerste set verloor ze dik, maar de 2e set won ze duidelijk op karakter. Zou zij het winnende punt binnen gaan brengen? Helaas de spanningen werden haar teveel en daardoor maakte ze net te veel foutjes. Kans verkeken.

Dan moest het maar in de gemengddubbels gebeuren. Steven en Veerle begonnen net wat eerder aan hun partij dan Michel en Daniëlle. Verrassend genoeg verloren ze hun eerste set tegen een goed spelende Arno en Tak Chin.

Michel en Daniëlle wonnen hun eerste set en hoop begon te gloren. Op de andere baan werd de 2e set krap aan gewonnen, dus alle kansen lagen weer open. Michel en Dani&eumllle waren lekker op dreef, maar door de spanning werd het gevaarlijk spannend op het eind. Met een weergaloze net cross drop werd toch matchpoint voor VELO.

Nog 1 puntje en dan was het zover. De toeschouwers stonden al klaar met de champagne en zelfs vanaf de andere baan werd er even naar het matchpoint gekeken. Een fout van TFS’57 en jawel het kampioenschap was binnen. Ongelofelijk mooi en wat een mooie prestatie van dit team. Geweldig ook dat juist dit koppel het winnende punt kon maken. Op de andere baan werd de partij plichtmatig afgemaakt en hiermee kwam de einduitslag op 6-2 voor VELO.

(…)

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: velo-badminton.nl.