Zondag 6 december om 13:45 uur speelt team 1 thuis tegen Almere 2, de koploper met 14 punten voorsprong en een gespeelde wedstrijd meer in het huidige klassement. Hoe deden de andere landelijk spelende teams van The Flying Shuttle ’57 het in deze achtste competitieweek?

Het tweede team (tweede divisie) moest het onderste uit de kan halen om thuis tegen DKC 2 een 4-4 gelijkspel af te dwingen. De eerste zes teams in hun poule zitten puntengewijs bijzonder dicht bij elkaar, dus elk punt is van belang. Arno, Patrick en Audrey lieten in elk geval hun vastberadenheid zien door allen in drie games hun enkelpartijen te winnen.

Team 4 (vierde divisie) speelde op zaterdag in Barendrecht tegen TFS en kon geen vuist maken. Veteraan Anton Veraart (de leeftijdsgrens schijnt op 35+ te liggen) kon als enige staven op zijn decennialange ervaring en harkte daarmee het puntje van de dag binnen: 7-1 verlies.

Het team van Martine, Marcel, Mark, Marijke, Leon en Kimberly (team 5, vierde divisie) speelde thuis tegen Schollevaar 2 en het spel van de dames was in de enkelpartijen en de damesdubbel wederom een vast punt. De heren van de tegenstander waren echter te sterk en Mark en Marijke kregen geen momentum in hun gemengddubbel, waardoor met 4-4 gelijkspel de derde helft ingegaan kon worden.

Jaarlijkse ALV
Dinsdag 1 december vond de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering plaats en het bestuur verwelkomde de leden in steunpunt Zonneplein. Er werd verslag gedaan van verschillende bestuurszaken en ook de commissies gaven toelichting op hun activiteiten. Ondanks de bescheiden opkomst kwam er vanuit de aanwezige leden toch een gezond aantal handreikingen en suggesties. Bij monde van voorzitter Wilfried Willemen werden deze opmerkingen en vragen in overweging meegenomen en waar mogelijk direct beantwoord.

Patrick Looij, actief vrijwilliger en jeugdig seniorspeler, werd middels de Knoedelprijs geprezen om zijn inzet voor en betrokkenheid bij de club. De avond werd op komische toon afgesloten met een door Jelle van Loon gemaakt compilatiefilmpje van het in mei bezochte Luxemburgtoernooi.

De uitslagen van speelweek 8
Korte toelichting: w = winst en v = verlies. Seniorenteams: TFS’57-2 – DKC 2: 4-4, TFS’57-4 – TFS Barendrecht 3: 7-1 (v), TFS’57-5 – Schollevaar 2: 4-4, TFS’57-6 – Bever 3: 5-3 (w), TFS’57-7 – Geldrop 7: 8-0 (w), TFS’57-8 – Hirundo 1: 4-4, TFS’57-9 – Robad 6: 6-2 (w), TFS’57-10 – Robad 7: 8-0 (w), TFS’57-11 – Tilburg 8: 3-5 (w), TFS’57-12 – Olympus ’69 2: 7-1 (w), TFS’57-H1 – Vitesse H1: 6-2 (v). Jeugdteams: TFS’57-B1 – Drunen B2: 0-8 (w), TFS’57-B2 – BCH B1: 4-4, TFS’57-C1 – Shot C2: 5-3 (w), TFS’57-E1 – Blauw-Wit E1: 0-5 (w).

Word jij onze nieuwe Monique of Simon?
Denk jij dat badminton helemaal jouw ding is? Of kriebelt het badmintonnen nog steeds en wil je weer beginnen met de leukste racketsport van Nederland? Kijk op onze website op www.tfs57.nl onder het kopje ‘over de club’ en vervolgens ‘nieuwe leden’ voor meer informatie. Volgende week zondag lees je natuurlijk weer TFS’57 Badmintonnieuws!