De in september gespeelde uitwedstrijd tegen DKC leverde destijds gelijkspel op en Simon van Opstal en Onno Quik moesten toen in drie games de overwinning aan de Hagenezen laten. Ditmaal kregen de heren geen enkel punt cadeau (14-21, 14-21) en ging met de verloren herendubbel het eerste punt naar de Zuid-Hollandse tegenstander. Monique Broeke herhaalde met Sharon Bindels het kunstje van de uitwedstrijd door met exact dezelfde stand (21-15, 21-13) de damesdubbel en daarmee het eerste winstpunt te verzilveren.

Gelijk aan de vorige ontmoeting pakten Broeke en Sarah Lammers beide in twee games winst in hun damesenkels. Eerste heer Van Opstal kon ondanks zijn dynamische spel geen derde game forceren en waar Roel Janssen dit wel lukte, moest ook hij zijn enkeltegenstander feliciteren met winst. Met een 3-3 tussenstand zouden de gemengddubbels het verschil moeten gaan maken. Routiniers Quik en Lammers trokken in drie games (15-21, 21-15, 18-21) aan het kortste eind en helaas konden Janssen en Bindels in de tweede gemengddubbel geen gelijkspel meer afdwingen.

Het team speelt op zondag 3 januari in het nieuwe jaar een uitwedstrijd tegen Almere 2. Deze opponent bekleedt op dit moment de toppositie in de poule met een voorsprong van 9 winstpunten. De vorige ontmoeting leverde een verrassende 6-2 winst op voor de Bergenaren.

Wisselend succes in de overige divisies

Het tweede (divisie)team van de club speelde in een ijskoude hal tegen TFS Barendrecht 2 en met 6-2 verlies waren de rollen omgedraaid t.o.v. het vorige duel. Ondanks de intense arbeid – er werden vijf driesetters op het scherpst van de snede gespeeld – wisten alleen Audrey Fisser en Tak-Chin Lam hun wedstrijd te winnen. De deelname van eredivisionist Sabar Lapre was van niet te onderschatten invloed op het eindresultaat. Team 3 (derde divisie) en team 5 (vierde divisie) eindigden beide op gelijkspel, maar team 4 (eveneens vierde divisie) draaide een overtuigend positieve thuiswedstrijd. Het speelde tegen Bacluvo 1 en moest slechts Carola van der Haves enkelpartij afstaan (21-19, 20-22, 14-14). Jelle, Marco, Carola en Mirelle consolideerden hiermee hun positie in de top 4 van de poule.

Voor in de agenda

Maandagavond 4 januari is de eerste reguliere training van het nieuwe jaar en woensdagavond 6 januari vinden er voor de jeugd- en seniorspelers nieuwjaarstoernooitjes plaats. De spelers zijn uiteraard van harte welkom bij de nieuwjaarsborrel.

De uitslagen van speelweek 11
Door een storing op toernooi.nl kunnen we hier alleen verslag doen van de wedstrijden van onze eerste vijf teams. Korte toelichting: w = winst en v = verlies. Divisie: TFS’57-1 – DKC 1: 3-5 (v), TFS’57-2 – TFS Barendrecht 2: 6-2 (v), TFS’57-3 – DKC 4: 4-4, TFS’57-4 – Bacluvo 1: 7-1 (w), TFS’57-5 – TFS Barendrecht 4: 4-4. Volgende keer lees je natuurlijk weer TFS’57 Badmintonnieuws!