Er werd gespeeld in categorie 5 (vierde divisie t/m tweede klasse) en in categorie 1 (ere- t/m derde divisie). In de GD5 sneuvelde Jeffry Schouteren met zijn Bestse Stephanie reeds in de eerste ronde, waar Marijke Cloosterman nog tot de derde ronde kwam met Remy van Mierlo van BC Gilze. De jonge Renaldo Kaljouw en Kimberley Cloosterman brachten het tot de kwartfinale, maar moesten het afleggen tegen hoofdklasse- en vierde divisie spelers van BC Oosterhout.

In de DD5 bereikte Kimberley met haar zus Marijke de finale en de Cloostermannen werden eerste. Martine Buijk speelde met gelegenheidspartner Sandra Nijenstein van BCH en kon na twee gewonnen partijen en een walkover de 3e/4e plaats op haar naam schrijven. De heren Daniel Deenen en Renaldo wisten de halve finale in de HD5 te behalen, maar twee hogere spelers van BCO blokkeerden hun zegetocht. Het werd een gedeelde 3e/4e plaats voor deze spelers van team 7.

Bergs onderonsje
In de hoogste categorie werd het een Bergs onderonsje, uitgezonderd de HE1, want daar kwamen geen TFS’57-heren aan te pas. In de HD1 pakten Simon van Opstal en Onno Quik het spreekwoordelijke goud en Roel Janssen eiste met Jochem HIlberink het zilver op. Kijkt men naar de DE1, dan prijkt titelverdedigster Monique Broeke bovenaan de lijst, die in de finale met 21-12 en 21-6 afrekende met teamgenote Sarah Lammers. In de GD1 herhaalde ze hetzelfde kunstje samen met Simon door ook daar in twee games van Sarah en Onno te winnen. De 3e/4e positie werd bekleed door Roel en Sharon Bindels.

Resteert de DD1: Sharon en Monique waren duidelijk nog een maatje te groot voor tweede divisie spelers Mandy Ipenburg en Audrey Fisser. Wederom, echter, beide podiumplaatsen in Bergse handen. De Brabantse Regio Kampioenschappen werden hiermee voor Monique Broeke, die dit seizoen 100% scoort als eerste dame in de eerste divisie, een welverdiende hattrick.

Competitie
Zondag 22 november speelt team 1 om 13:45 uur thuis tegen Duinwijck 2. Dit team is momenteel vijfde in een poule van tien teams en staat met 26 punten slechts een plaats onder TFS’57-1. Een tegenstander om niet te onderschatten: iedereen is van harte welkom om onze toppers aan te komen moedigen. Volgende week zondag lees je natuurlijk weer TFS’57 Badmintonnieuws!

De spelers van The Flying Shuttle '57 vallen ook dit jaar weer in de prijzen!

De spelers van The Flying Shuttle ’57 vallen ook dit jaar weer in de prijzen!