Vorig weekend kwam team 1 in alweer haar zesde speelweek uit tegen Van Zundert/Velo 3 te Wateringen, een wedstrijd met – op papier – goede winstkansen. De herendubbel kwam langzaam op gang, maar in de derde game (12-21) was het gedaan met de tegenstander. De dames ruikten nog aan een derde game, maar het bleef bij twee games (21-12, 27-25). Eerste heer Simon en eerste dame Monique wonnen beide hun enkelpartij, waar Roel en Sarah beide in drie games verloren. Vervolgens werden de gemengdubbels voortvarend gestart, maar zowel bij Onno en Sarah als bij Roel en Sharon gingen game twee en drie naar de overkant. Een zuur 3-5 verlies.

Teams in de bovenste regionen
Bij de overige landelijke teams springt met name het derde team (derde divisie) eruit: het won dit weekend met 5-3 van Amersfoort 5 en bekleedt momenteel de koppositie met zes punten afstand. Team 5 (vierde divisie) won zaterdagavond in Spijkenisse met 3-5 van De Ritte 3 en staat hierdoor op twee punten afstand van de nummer 1, TFS Barendrecht 4.

Wanneer we kijken naar de (potentiële) lijstaanvoerders bij de regionale senior- en jeugdteams, dan vallen team 7 (eerste klasse) en het Heren 1 team op. Het zevende team heeft zich met zes gespeelde wedstrijden 11 punten weten te verwijderen van de nummer twee en staat daarmee ruimschoots aan kop. Ook dit weekend werd er weer een overtuigende winst genoteerd tegen Zwaluwen 3 (1-7), waarbij alleen eerste dame Margo de Moor moest buigen. Het herenteam won zondags met 2-6 van Nuenen H1 en deelt de kampioenszetel vooralsnog met Scarabee H1. Een eerdere ontmoeting tussen deze teams leverde overigens 4-4 gelijkspel op, het spel is duidelijk nog niet uitgespeeld!

In de nylonklasses wordt er eveneens hard gewerkt door onze teams en bij team 10 (derde klasse) levert dat tot dusver een nette tweede positie in de poule op. Ook de jeugdteams zitten niet stil en het B1 jeugdteam staat zelfs met vijf punten afstand bovenaan haar poule. Zondagochtend verpulverenden deze talenten hun tegenstanders van Zwaluwen B1 nietsontziend met 7-1. Maar zoals altijd: het spel is pas gespeeld als de laatste shuttle is geslagen!

De uitslagen van speelweek 6
Korte toelichting: w = winst en v = verlies. Seniorenteams: TFS’57-1 – Van Zundert/Velo 3: 5-3 (v), TFS’57-2 – Amersfoort 4: 2-6 (w), TFS’57-3 – Amersfoort 5: 5-3 (w), TFS’57-4 – Delft 1: 7-1 (w), TFS’57-5 – De Ritte 3: 3-5 (w), TFS’57-6 – Scarabee 2: 6-2 (w), TFS’57-7 – Zwaluwen 3: 1-7 (w), TFS’57-8 – BCO 3: 1-7 (v), TFS’57-9 – Tilburg 6: 1-7 (v), TFS’57-10 – Tilburg 7: 6-2 (w), TFS’57-11 – FST 3: 7-1 (v), TFS’57-H1 – Nuenen H1: 2-6 (w). Jeugdteams: TFS’57-B1 – Zwaluwen B1: 7-1 (w), TFS’57-B3 – Drieschaar B1: 0-8 (w), TFS’57-D1 – Woodpecker D1: 0-8 (w). Volgende week zondag lees je natuurlijk weer TFS’57 Badmintonnieuws!