Waar Flying Shuttle in de eerste twee duels nog te weinig rendement haalde uit de wedstrijden (zowel tegen het Limburgse Roosterse als tegen DKC uit Den Haag eindigde de tweestrijd in 4-4), werd gisteren het volle pond behaald. Duinwijck kreeg met liefst 8-0 klop en daar was niets op af te dingen.

Het fundament voor de ruime zege werd gelegd in de eerste partijen, de dubbels. In het mannendubbel beten Simon van Opstal en Onno Quik het spits af. Het duo, dat al twee jaar samenspeelt in competitieverband, kwam geen moment in gevaar tegen Michel de Vries en Robert Bak. Het werd 21-13 en 21-15. Monique Broeke en Sarah Lammers volgden het goede voorbeeld en klopten Ilse Vooren en Ciska Smeets met 21-16 en 21-19.

Simon van Opstal smasht de shuttle terug terwijl Onno Quik in opperste concentratie is. foto Peter van Trijen/het fotoburoBroeke en Lammers deden het in de enkelspelen daarna dunnetjes over. Broeke moest wel alles uit de kast halen om Vooren voor de tweede keer opzij te zetten. De Roosendaalse sloeg in het begin van de derde set een gat, wat de beslissing bleek: 21-17,17-21 en 21-13. Lammers had veel minder moeite met Smeets in haar single. Smeets kon het hoge tempo van de Flying Shuttle-speelster niet bijbenen. De cijfers – 21-9 en 21-12 – waren veelzeggend.

Eerste heer Simon van Opstal kende eenzelfde partij tegen Michiel de Vries. Het hogere tempo zorgde voor een zege in twee sets. Roel Janssen speelde in zijn single nagenoeg foutloos tegen Jasper Timmerman: 21-11 en 21-15.

Pas in de gemengddubbels mocht Duinwijck hopen op een puntje. Het tactische vernuft van Janssen en Sharon Bindels bleek het koppels Bak/Smeets echter te machtig. Quik en Lammers hadden een derde set nodig om Timmerman en Vooren van zich af te slaan.

Flying Shuttle bezet nu de gedeelde derde plaats. Komend weekend volgt een confrontatie met Tilburg, die door de Bergenaren als een directe concurrent voor promotie worden gezien.

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.