Het toernooi, dat sinds enkele jaren georganiseerd wordt door BC De Zwaluwen uit Prinsenbeek en BC Bavel, kende een groot en sterk deelnemersveld. In de mannenenkel 1 kon er een vol schema van zestien spelers worden ingevuld en bij de vrouwen rolde er zelfs een sheet van 32 uit.

Een smetje voor de organisatie was de vroege afzegging van de topfavoriete voor de eindzege bij de vrouwen: Soraya de Visch Eijbergen.

Daardoor lag voor de als tweede geplaatste Sarah Lammers van Flying Shuttle uit Bergen op Zoom de weg naar de eindoverwinning vrij. Na haar drie eerste tegenstandsters relatief eenvoudig opzij te hebben gezet, moest ze in de finale tegen Iris Putters wel alle zeilen bijzetten.

Putters, die tot de finale geen set had hoeven af te staan, won de eerste game met 21-14 en rook in de tweede set even aan de toernooizege. Lammers knokte zich echter langszij (21-18) en beschikte in de beslissende set over de langste adem (21-14).

Lammers’ clubgenoot Roel Janssen zorgde in de halve finale voor een daverende verrassing door de als eerste geplaatste Jochem Hilberink van zijn troon te stoten.

In de eindstrijd was Dave Veerman, die eerder in het toernooi met moeite van Bergenaar Onno Quik had weten te winnen, echter te sterk voor Janssen. Het werd 21-18 en 21-8.

Veerman klopte Janssen ook in de finale van het gemengddubbelspel. Met Iris Putters versloeg hij het duo Janssen/Sharon Bindels met 21-23 21-15 21-11. Het mannendubbel was een prooi voor het koppel Hilberink/Quik.

Bij de vrouwen klopten Brenda Klep-Theuws en Anika Theuws het koppel Inge de Haan/Jessie van Wijk in de finale.

foto door René Schotanus - het fotoburo

Het oorspronkelijke artikel (met foto!) is afkomstig van: BN/DeStem.