Zondag 20 september: TFS’57 1 – Roosterse 2

Toernooi in Bavel goede warming-up
Een aanzienlijke afvaardiging van de club liet afgelopen weekend tijdens het Carlton GT Start-up toernooi in Bavel nog een keertje blijken dat ze zin heeft in het nieuwe seizoen. Team 1 speler Roel Janssen speelde zich vrij eenvoudig naar de finale en werd tweede in de HE1 en samen met Sharon Bindels werd hij ook tweede in de GD1. Onno Quik reikte eveneens tot in de finale met gelegenheidspartner Jochem Hilberink en hij werd eerste in de HD1.

Sarah Lammers gaf beide de heren het nakijken door de toernooizege op te eisen in de DE1. Vierde divisie spelers Marcel Malee en Martine Buijk pakten de winst in de GD5 met twee uiterst spannende games (21-18 en 22-20). De badmintonners van TFS’57 drukten hun stempel op het toernooi, herhalen ze dit kunstje ook in de competitie?

De veren gaan weer door de lucht
Het eerste team speelt in ongewijzigde samenstelling op zondag 20 september a.s. haar eerste wedstrijd en de drie heren (Onno Quik, Simon van Opstal, Roel Janssen) en drie dames (Sarah Lammers, Sharon Bindels, Monique Broeke) komen opnieuw uit in de eerste divisie. Het vlaggenschip van de club, getraind door William van der Maas, eindigde vorig seizoen nog als vijfde in een sterke afdeling van 8 teams. Dit seizoen is de afdeling uitgebreid naar 10 teams en daarmee heeft het team geen 14, maar 18 thuis- en uitwedstrijden voor de boeg. Badmintonliefhebbers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om vanaf 13:45 uur in sporthal Gageldonk het eerste team aan te komen moedigen!

Mede door de promotie van het hoogste vierde divisieteam van vorig seizoen zijn er wisselingen in team 2 en team 3 doorgevoerd. Team 2 komt wederom in de tweede divisie uit en bestaat uit Arno, Patrick, Audrey, Tak-Chin en Mandy. Hun eerste thuiswedstrijd vindt plaats op zondag 27 september a.s. om 13.45 uur en ze spelen dan tegen Invictus 3 uit Waddincxveen. Team 3 speelt in de derde divisie en heeft een sterke opstelling middels de heren Richard, Rick en Jasper en dames Patricia, Petra en Esther. Dit team mag zondag a.s. om 13.45 uur haar krachten meten met Irene 1 uit Bilthoven.

In de overige veren teams zijn er, op enkele nieuwkomers na, geen noemenswaardige wisselingen van de wacht dit seizoen. Van deze teams speelt alleen TFS’57 4 deze zondag een thuiswedstrijd en wel tegen Barendrecht 3 om 13.45 uur.

District- en jeugdteams ook van start
Ondermeer het kampioenschap van jeugdteam A1 afgelopen seizoen gaf aanleiding tot een herziening van de districtteams die uitkomen in respectievelijk de derde, vierde en vijfde klasse. We wensen voormalig jeugdspelers Marjolein, Aranka en Koen succes met hun wedstrijden bij de senioren!

Om het teveelgebruikte cliché toch nog maar een keer van stal te halen: de jeugd heeft de toekomst en The Flying Shuttle ’57 is dan ook trots op haar zeven fanatieke jeugdteams. De 32 jeugdspelers, sommigen al doorgewinterde puntenverzamelaars, anderen die debuteren in de competitie, komen uit in de B-, C-, D- en E-klasse. De jeugdspelers worden getraind door ondermeer Jelle, Jeffry en Arno en met zulke begeleiding belooft het een mooi competitieseizoen voor onze talenten te worden.

Word jij onze nieuwe Roel of Sarah?
Denk jij dat badminton helemaal jouw ding is? Of kriebelt het badmintonnen nog steeds en wil je weer beginnen met de leukste racketsport van Nederland? Kijk op onze website op www.tfs57.nl onder het kopje ‘over de club’ en vervolgens ‘nieuwe leden’ voor meer informatie!