Reden is dat het nieuwe trainingschema gewoon niet anders kan i.v.m. beschikbare trainers. Misschien zal het in het begin wel eens iets te druk zijn maar de praktijk leert dat de opkomst na enkele weken bij met name het district en de recreanten wat terugloopt. Indien spelers uit de hogere teams zich niet afmelden voor hun training bij William of Richard dan zullen er vanuit het bestuur disciplinaire maatregelen genomen worden! Verder moeten betrokken spelers een bedrag in een spaarpot stoppen. We hebben zoals gebruikelijk afgesproken dat het trainingsplaatje met de herfstvakantie wordt geëvalueerd waarna een eventuele bijstelling kan plaats vinden.

Demonstratiewedstrijden
In de maand september gaan de spelers van ons eerste team een paar demonstratiewedstrijden spelen. Hierbij gaat het er dan officieel aan toe. Er moeten dus scheidsrechters en lijnrechters beschikbaar zijn. We willen de wat oudere kinderen lijnrechter laten zijn en vrijwilligers scheidsrechter om hen te laten ervaren dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Doel is om meer leden bereid te krijgen om op zondag een partij te lijnen zodat Louis en Fons niet altijd dezelfde personen moeten vragen.

Geslaagden trainerscursus
Chantal, Patrick, Marcel en Jeffrey zijn in september gestart met een trainerscursus. Jeffrey is geslaagd voor de cursus sportleider 3, bestemd voor wedstrijdspelers t/m vierde divisie. Chantal en Patrick hebben de cursus sportleider 2, bestemd voor beginnende / recreatieve (jeugd)spelers met goed gevolg afgesloten. Jeffrey, Chantal en Patrick krijgen in oktober bij de Dutch open hun diploma uitgereikt. Ons trainers kader is hierdoor weer verder uitgebreid met drie gediplomeerde trainers. Een prima ontwikkeling voor The Flying Shuttle ’57.

Clubkleding komt eraan
Nieuwe clubkleding is er inmiddels door ongeveer 60 leden besteld. Plugro zal een bestelling doen van 100 sets. Dit houdt in dat er ongeveer 40 kledingsets op voorraad zijn. Indien je nog geen nieuw tenue hebt besteld kun je in september langs de winkel gaan en als nog een nieuw tenue kopen. Let wel dragen van het nieuwe tenue is verplicht in het seizoen 2010 – 2011. Zie protocol clubkleding. Leden die een nieuw tenue besteld hebben kunnen deze naar verwachting in september afhalen bij Plugro sport in de Potterstraat. Publicatie zal via de website gaan.

Ook de jeugd zit niet stil
De jeugd heeft inmiddels examen gedaan voor het deeldiploma. De diploma’s met bijbehorende shirtjes zijn uitgereikt op vrijdag 3 juli. Onze jeugdspelers sluiten het seizoen af op vrijdag 10 juli met een spetterende disco avond verzorgd door discotheek Showtime. De disco zal zijn klanken ten gehore brengen vanaf 18.30 uur tot ongeveer 21.30 uur.

Martien van Leeuwen gaat na jaren actief te zijn geweest binnen de jeugd commissie stoppen. Een begrijpelijke keuze! Martien namens alle leden die je op de een of andere wijze begeleid en/of geïntroduceerd hebt binnen de vereniging: HARTSTIKKE BEDANKT!

We zijn blij dat de jeugd-cie weer enthousiaste ouders heeft gevonden om wat binnen de vereniging te doen. Emilie wordt de nieuwe voorzitter van de jeugdcommissie.

Recreatiewedstrijden
Komend seizoen willen we één of twee recreantenteams laten deelnemen aan de recreatiewedstrijden. Harrie zal recreanten benaderen om een team te vormen.

Succesvolle Satellite
Het Cooling Down toernooi is weer gespeeld. Het was een prima toernooi. Voor het eerst heeft de organisatie deelnemers op een wachtlijst moeten zetten. Het organisatiecomité heeft van het bestuur een kleine attentie mogen ontvangen: nogmaals bedankt Huib, Petra, Marcel, Annemarie, Arno, Mark, Stefan en Jasper.

Nog wat opmerkingen van huishoudelijke aard

Het komt regelmatig voor dat oudleden weer lid willen worden. Het bestuur heeft besloten dat men van twee proefmaanden gebruik mag maken als men twee jaar geen lid is geweest. Binnen deze twee jaar kan men een stempelkaart kopen of men wordt direct lid.

Wil je voor de zomer vakantie graag shuttles mee naar de camping? Dat kan! Je mag uit de mandjes die bij de ingang van de zaal zullen staan een aantal shuttles pakken. Doe ons een plezier en neem geen shuttles ongevraagd mee uit de zaal! Je jaagt de vereniging anders onnodig op hogere shuttlekosten!

Tenslotte wens ik iedereen een fijne zomer vakantie toe en als je op reis gaat, een behouden thuiskomst!

Wilfried Willemen