Afgelopen weekeinde troefde hij in de kleine finale zijn maatje Onno Quik af.

Drie West-Brabanders deden een serieuze gooi naar eremetaal op het NK, waarbij de sporten tafeltennis, squash, badminton en tennis worden gecombineerd. In de A-klasse waren dat Quik en Van Opstal, in de B-categorie deed Jasper Vijverberg lang mee om de eindoverwinning. Hij werd derde. Allen zijn zij lid van de Bergse badmintonvereniging Flying Shuttle.

Van Opstal verloor in de halve finale van ’s lands beste Racketlon-speler: Bart Beks. Die eiste daarna de titel voor zich op door Paul Twisterling te verslaan, die in de andere halve finale Quik had afgetroefd. Wat volgde was een twist tussen Quik en Van Opstal om stek drie.

Van Opstal dankte de winst op zijn teamgenoot aan een ruime zege met squash (21-13). Nadat het puntenaantal zo’n beetje gelijk was na het tafeltennis en badminton, kon Quik het tij niet meer keren met tennis.