Fraaie halve finale Bart Gerrits en Jerry Natenstedt.

In de herendubbel wisten Jerry Natenstedt en Bart Gerrits de halve finale te halen. Daarin moesten zij aantreden tegen het als eerste geplaatste koppel Rikkert Suijkerland en Dennis van Daalen de Jel. Bijna verslikten de Velospelers zich in Jerry en Bart, getuige de 3-setter die gespeeld werd. (29-27 17-21 14-21). Een goede opsteker voor volgend seizoen voor deze heren.

In de damesenkel was het Monique van de Wouden die de Duinwijckvlag hoog hield. In de halve finale ondervond zij flinke tegenstand van het jonge talent Gayle Mahulette, maar uiteindelijk moest die zich toch gewonnen geven (22-20 en 21-12). In de finale was de sterke tegenstandster de als 1e geplaatste Lisa Malaihollo. In de eerste set kon Monique uitstekend bij blijven en verloor ze maar net (18-21). Ook de 2e set liep eigenlijk prima, maar door net iets meer foutjes en wat minder geluk ging ook die uiteindelijk toch naar Lisa (16-21).

In de herenenkel was het Erik Meijs die tot de finale doordrong. Erik had er voor gekozen alleen de enkel te spelen, aangezien hij over enkele dagen vertrekt naar Toulouse waar hij samen een aantal andere Nederlandse selectiespelers (waaronder Duinwijckspeelster Soraya de Visch Eijbergen) meedoet aan het Open Volant d’Or.

Zaterdag had Erik geen al te beste dag, maar wist hij toch met veel moeite en kunst en vliegwerk zowel de als 4e geplaatste Stan de Lange als de als 6e geplaatste Leon Nottelman uit het toernooi te slaan. Op zondag was in de halve finale Hans van Os van Van Zijderveld aan de beurt die zaterdag sterk aan het toernooi begon door met prima spel o.a. de Surinamer Vergil Soeroredjo te verslaan. Erik moest dan ook zwaar aan de bak, maar hield prima stand en haalde de partij in een reguliere 2-setter naar zich toe (21-19 en 21-15). In de finale trof hij de als tweede geplaatste en alom bekende Dennis van Daalen de Jel. Zoals bekend een uitermate zware tegenstander. Na ooit een 3-setter gespeeld te hebben had Erik tijdens de laatste 2 onderlinge duels geen potten kunnen breken. Dennis speelt al het hele seizoen vrijwel foutloze partijen. De eerste set speelde Erik niet slecht, maar kwam hij er toch niet echt doorheen (11-21). In de 2e set veranderde hij van tactiek, waar Dennis duidelijk niet goed raad mee wist. Deze set ging dan ook naar Erik met 21-16. De 3e set kon Erik tot aan de 11 prima bij blijven (11-10 voor Erik), maar daarna was het geluk niet meer met hem en gaf de ervaring van Dennis toch nog net de doorslag (14-21).

Al met al een succesvol toernooi voor Duinwijck met als groot sta-in-de-weg een aantal Velospelers uit de Eredivisie. Die zijn echter nogmaals gewaarschuwd voor het aanstormende Duinwijcktalent.

Gefeliciteerd met deze fraaie prestaties!

Oorspronkelijke artikel: zie www.duinwijk.com