De speler van Flying Shuttle sloeg zich via vier zeges naar de eindoverwinning en is de opvolger van Peter de Groot. Van Rooijens clubgenote Monique Broeke won het vrouwenenkelspel met opvallend gemak.

Badmintonvereniging Robad, de organisator van het jaarlijkse evenement, had de verliezend finalist van vorig jaar, Patrick Trompert, als hoogste ingeschaald van de poule van vijf. Zelf temperde hij zijn favorietenrol, omdat hij de broers Richard en Arno van Rooijen hoger inschatte. Laatstgenoemde kon niet aan die verwachtingen voldoen in de single, want hij moest na één duel opgeven. Broer Richard kon zijn vorm wel etaleren.

Van Rooijen kreeg het evenwel niet cadeau afgelopen weekend. Wel ontdeed hij zich in twee sets van Jasper Vijverberg, maar tegen Trompert en Sander Lodewijk had hij een beslissende set nodig. In beide gevallen hield de speler van het reserveteam van The Flying Shuttle ’57 het hoofd koel.

Monique Broeke, speelster van het eerste van de Bergse club, is dit seizoen in weergaloze vorm. Dat was dit weekend in haar woonplaats niet anders. Yvonne van Gils, Tjitske van der Vaart en Patricia van der Maas bogen allen het hoofd in twee sets. Het machtsvertoon kwam vooral tot uitdrukking in de gamescores, want Broeke verloor slechts in één set meer dan tien punten.

De behendige Roosendaalse maakte bovendien een dubbelslag. Aan de zijde van Arno van Rooijen won ze het gemengddubbel. Van Rooijen poetste zijn slechte gevoel van het enkelspel ook nog weg aan de zijde van zijn broer, door het mannendubbel te winnen.

Ook de gastvereniging had nog reden tot juichen. Charlotte van Hees en Bo Vooghden, speelsters van het eerste team van Robad, verrasten door het vrouwendubbel op hun naam te schrijven.