“Dat verraste me wel, ja. Ook mijn clubgenoten Richard van Rooijen en Arno van Rooijen doen mee aan het toernooi, en die spelen allebei toch hoger in de competitie dan ik”, aldus de 25-jarige speler van The Flying Shuttle uit Bergen op Zoom.

Trompert dankt zijn top seat wellicht vooral aan zijn plek in de finale van vorig jaar. Toen verloor hij in de eindstrijd van de Rotterdammer Peter de Groot, die dit jaar ontbreekt in Roosendaal. “Het zou mooi zijn om De Groot dit weekend op te volgen, maar met Richard en vooral Arno erbij zal dat heel moeilijk worden”, meent de dik twee meter lange Trompert. De Bergenaar won het toernooi vijf jaar geleden al eens in de B-klasse.

De Groot was vorig jaar de eerste winnaar in de A-klasse in Roosendaal. Ook dit jaar kent het toernooi een A-klasse. “En nu met een volledig veld”, zegt Rob Cornelis van de organiserende vereniging Robad. In totaal komen er dit weekend in de sporthal van Health City in Roosendaal 219 badmintonners in actie, verdeeld over diverse klasses. Er worden zo’n vijfhonderd wedstrijden gespeeld.