We feliciteren het derde team bestaande uit Esther Lammers, Mandy Ipenburg, Audrey Fisser, Patrick Trompert, Jasper Vijverberg en Rick Geers dat zeer overtuigend kampioen is geworden. Ons A1 team bestaande uit Marjolein van Terheijden, Aranka Staal, Marlou de Jonge, Koen Hoetelmans en Erik-Paul de Jonge is in haar allerlaatste wedstrijd kampioen geworden.

Niet alleen de prestaties van onze kampioenen waren geweldig, maar toch zeker ook die van het E1 team dat voor het eerst competitie speelde. Men is net geen kampioen geworden. Geweldig gedaan: Madelon van Driel, Iris Karpenko, Janice Clarijs, Jeroen Looij en Luuk Jochems.

Als we de balans opmaken dan zijn er van de twintig competitieteams maar liefst veertien bij de eerste vier geëindigd. Een zeer goede prestatie. Hier uit blijkt toch wel dat we in de breedte sterker zijn geworden. Met het aantreden van een technische commissie moeten we het huidige niveau vast kunnen houden.

Spelers van TFS’57 genomineerd bij sportverkiezingen

Monique Broeke was op 6 februari één van de genomineerden bij de sportverkiezingen in Roosendaal. Dit naar aanleiding van haar individuele prestaties bij het Nederlands kampioenschappen, de Brabantse kampioenschappen en haar team prestaties met ons eerste team. In een bijzonder leuke ambiance werd de verkiezingen gehouden. Helaas is Monique niet de uiteindelijke winnaar geworden. Haar nominatie is toch zeker een felicitatie waard gezien het hoge niveau van de Roosendaalse sporters in het algemeen.

Onno Quik is in Bergen op Zoom genomineerd voor sportman van het jaar 2008. Zijn nominatie heeft hij te danken aan zijn prestaties bij Racketlon, hij is éé van de spelers in het Nationale team. Op het WK in 2008 is Nederland op 10e plaats geeindigd.

De competitie(indeling)

De competitie is nog maar net voorbij en de voorlopige teamsamenstelling is al bekend. Indien je je niet kunt vinden in de voorlopige teamsamenstelling dan moet je schriftelijke reageren bij de betreffende trainers of richting Technische Commissie t.a.v. Jelle van Loon. De teamsamenstelling wordt op vrijdag 20 maart 2009 bekend gemaakt bij de spelers. Voor eventuele overschrijvingen van of naar The Flying Shuttle ’57 zal het bestuur de “1 april”-regeling soepel hanteren maar daarbij natuurlijk ook het verenigingsbelang niet uit het oog verliezen. Betrokkene dient wel de juiste procedure gevolgd te hebben.

Ik wil de afspraken – met betrekking tot de teamsamenstelling – zoals we die op de Algemene Leden Vergadering van 2005 met elkaar hebben gemaakt nogmaals vermelden: terugtrekken na 1 mei 2009 heeft een boete van € 50 tot gevolg, behalve bij dwingende redenen, dit ter beoordeling van het bestuur. Ook het niet spelen, zonder dwingende redenen, tijdens de competitie kan leiden tot een boete, dit ter beoordeling van het bestuur. Deze regel is ter voorkoming dat er teams hun competitiewedstrijd niet kunnen spelen. Voor beide op te leggen boetes geldt dezelfde betalingsverplichting als voor contributie.

Eredivisie en eerste divisie

Bij de nieuwe opzet van de eredivisie en eerste divisie moeten er nogal wat obstakels worden genomen. Vooral de principekalender geeft de nodige problemen. De uitbreiding van het aantal competitiewedstrijden en daarna de play offs vergt de nodige hoofdbrekens. Ook het principe van de Satellite toernooien komt in het gedrang met betrekking tot de nationale ranking. 3 februari jongstleden zijn Roel en ondergetekende naar de vergadering van Eredivisie en eerste divisie verenigingen geweest. Er was een uitgebreide agenda waar we veel van hebben opgestoken en we nemen dit terug mee naar het bestuur.

Nationale Sportweek

In de week van 18 april tot 24 april organiseert de gemeente in samenwerking met NOC/NSF de NATIONALE SPORTWEEK. Wij als vereniging gaan daar ook aan deelnemen en wel op maandagavond 20 april van 19.00 tot 20.30 uur in sporthal De Gageldonk. Er worden open trainingen gegeven en het is de bedoeling dat onze eigen leden aanwezig zijn voor het spelen van een sociale partij met de belangstellenden. Ook wordt er een demonstratie gegeven door spelers van de hogere veren teams.

Wat wij nu aan jullie vragen is: kom op maandagavond 20 april vrijspelen en speel (indien nodig) een partijtje met eventuele belangstellenden. Ook onze sport overdag groep zal hieraan deelnemen en wel op donderdag 23 april.

Clubkampioenschappen 2009

De inschrijving voor de clubkampioenschappen op 13, 14 en 15 maart is inmiddels gesloten. Er doen weer heel veel leden leden mee. Wij wensen de organisatie veel succes voor dit echte clubtoernooi.