De Engelsen zullen op 5 april niet alleen tegen, maar ook met de Bergenaren verschillende dubbels en mixen spelen. Er is uiteraard een competitief aspect, maar het belangrijkste is dat de spelers van beide landen een gezellige dag hebben, waarop ze kennis maken met badmintonliefhebbers uit een ander land.

Naast het badmintonnen maken de Engelsen ook kennis met de Nederlandse cultuur. Er wordt bijvoorbeeld gezorgd voor dropjes, peperkoek, frikadellen en andere typisch Nederlandse lekkernijen. De Nederlandse deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te komen.

Flying Youth

De interland wordt georganiseerd door de Flying Youth: een commissie bestaande uit jeugdleden die zich inspant om leuke activiteiten voor de jeugd te organiseren. In het verleden organiseerden zij onder andere speurtochten, bingodagen, feestavonden en spelletjesactiviteiten. Als aanvulling komt daar nu deze interland bij. Al sinds mei 2008 staan zij in contact met de badmintonafdeling van de Engelse Hummersknott School in Darlington, waarmee nu alle voorbereidingen besproken en geregeld zijn.

U bent natuurlijk van harte welkom om het volkslied mee te komen zingen en de kinderen aan te moedigen. De interland, die plaatsvindt in sporthal Gageldonk, begint om 11:30 uur en duurt tot 15:00 uur.