Het A1-team stond bij aanvang van haar laatste wedstrijd slechts één wedstrijdpunt achter op naaste concurrent Veghel. Het A1 team moest tegen een op papier zwakkere tegenstander waarvan men in de uitwedstrijd al met 7-1 had gewonnen. Veghel moest tegen Zwaluwe waar men uit met 6-2 van had gewonnen. Indien beiden teams in hun thuiswedstrijd de dezelfde uitslagen zouden behalen werd het voor de competitieleiders nog een hele puzzel om de uiteindelijke kampioen te kunnen bepalen. Beiden teams zouden dan evenveel wedstrijdpunten hebben gehaald en hun onderlinge resultaat zou bepalend zijn geweest. Echter men had in beide ontmoetingen gelijk gespeeld waardoor het aantal gewonnen games de eindstand zou gaan bepalen.

Bij aanvang van de wedstrijd tegen Tholen wisten Marjolein van Terheijden, Aranka Staal, Marlou de Jonge, Koen Hoetelmans en Erik-Paul de Jonge wat hen te doen stond. Gewoon met 8-0 winnen om het Veghel zo moeilijk mogelijk te maken. Beiden teams begonnen gelijktijdig aan hun wedstrijden. Daar er een team van The Flying Shuttle in Veghel haar competitiewedstrijd moest spelen werden de toeschouwers in Bergen op Zoom telefonisch op de hoogte gehouden van de resultaten in Veghel. Men begon in bergen op Zoom met de Heren en dames dubbel. Deze werden beiden overtuigend met 2-0 gewonnen. Ook in Veghel werd geen misstap gemaakt 2-0. Veghel nog altijd eerste. De heren Erik-Paul de Jonge en Koen Hoetelmans wisten hun heren enkel partij te winnen. In Veghel werd het eerste verliespunt geleden. Beiden teams stonden nu in wedstrijdpunten gelijk. De dames Marjolein van Terheijden en Aranka Staal maakten geen fout en wonnen beiden hun damesenkel. In Veghel moet het er bijzonder spannend aan toe zijn gegaan. De eerste dame won haar partij maar hun tweede dame verloor de derde set met 21 – 19. The Flying Shuttle ’57 A1 stond na deze uitslag met één wedstrijdpunt meer bovenaan. Men mocht in de gemengddubbels geen fout maken. Men speelde zeer geconcentreerd de mixen en deze werden dan ook overtuigend gewonnen. Men was KAMPIOEN. We are the champions galmde door de zaal, spelers vielen elkaar in de armen en de ouders pinkten een traantje weg. De saamhorigheid van het team zorgde voor een welverdiend kampioenschap waardoor men straks mag gaan deelnemen aan de Brabantse Kampioenschappen.

Huldiging

Nadat de laatste competitiewedstrijden waren gespeeld werd volgens traditie het seizoen met een gezamenlijke maaltijd in de Foyer van sporthal De Gageldonk afgesloten. Voorzitter Wilfried Willemen zette de kampioenen in de bloemen nadat alle spelers door hem geïnterviewd waren, wat altijd weer zeer ludieke reacties gaf. Men kan terug kijken op een succesvol seizoen. Men heeft door het vorige week behaalde kampioenschap van team drie (Esther Lammers, Mandy Ipenburg, Audrey Fisscher, Patrick Trompert, Jasper Vijverberg en Rick Geers) in de vierde divisie volgend seizoen weer recht op een plaats in de derde divisie. Hierdoor is er weer een goede opbouw in niveau. Men heeft dan teams spelen in alle landelijke klasses van eerste divisie tot en met vierde divisie.

Uitslagen competitieweek 14:
Slotermeer 3 – Flying Shuttle 1 4-4 / TFS57 2-Slotermeer 4 3 – 5 / De Ritte 4 -TFS57 3 0-8 / TFS57 4 – BV Onder Ons 1 2-6 / TFS57 5 – BC Schollevaar 1 7-1 / Veghel 5 – TFS57 6 6-2 / TFS57 7 – Blauw Wit 1 4-4 / TFS57 8 – Robad 4 4-4 / TFS57 10 – Meppers 3 5-3 / Olympus 3 – TFS57 11 5-3 / TFS57 12 – BBV 4 4-4 / TFS57 A1 – Batho A1 8-0 / Alouette B2 – TFS57 B2 5-3 / TFS57 C1 – Hoeven C1 1-7 / Batho D1 – TFS57 D1 0-8 / Batho E1 – TFS57 E1 1-7