BERGEN OP ZOOM – In de tweede speelronde van het nieuwe competitieseizoen kwamen alleen team 1 en het jeugdteam van badmintonclub The Flying Shuttle ’57 in Bergen op Zoom in actie. In sporthal De Kannebuis trakteerden beide teams hun tegenstanders op vijf punten.

Het vlaggenschip van TFS’57 kon in de thuiswedstrijd tegen Drunen 1 bouwen op leenheer Jeroen Looij. De jongere maar langere en bredere broer van de voorlopig nog geblesseerde Patrick maakte als eerste Looij-telg zijn debuut in de vierde divisie en team 1. Hij deed dat op verzoek van teamoudste De Rooij, die na 18 blessurevrije badmintonseizoenen enige tijd aan de kant moet blijven.

Aan de zijde van Timo Kaatman kon Jeroen geen vuist maken tegen het Drunens ervaringskoppel: Bart Eskens en Mark Broekmans dubbelen al samen sinds Barack Obama nog een onbekende jeugdwerker in Chicago was. De 5-21 en 7-21 overwinning voor Drunen was daarvan een onmiskenbare reflectie.

Vaste spelers Romini Sikkers en Anouk Brandwijk overwonnen – met coaching van de sinds dit seizoen nieuwe trainer Arno van Rooijen – hun tegenstanders: 21-17, 21-15. Het eerste punt van de dag was binnen.

Jeroen en Timo wisten in de singles beiden onvoldoende tegenwicht te bieden aan de routine van hun tegenstanders. Al mag opgetekend worden dat invaller Jeroen het de veel oudere opponent hier er daar nog lastig maakte met zijn smashes vanaf de achterlijn en vrij irreguliere spel.

Ook in de singles kwamen de punten van de dames. Anouk had geen kind aan tegenstander Kaylee Klerx: de ene na de andere lob of clear rechtdoor werd door de Tholense Multimate-employee beantwoord met een straffe cross-drive: 21-8, 21-11. Romini bediende zich van significant meer variatie in de slagen, maar maakte het zich op momenten ook wat te moeilijk: 21-15, 21-13.

Met een 3-3 tussenstand begonnen de gemengddubbels. Timo en Anouk speelden deze partij voornamelijk tegen zichzelf: winst voor Drunen. Jeroen en Romini daarentegen pakten brutaal de eerste game: 21-15. Het smashen-kan-altijd-spel van Jeroen en de uitermate sterke verdediging van Romini hielden vanaf de tweede game echter geen stand: met name tegenstander Bart herpakte zich (12-21, 10-21). Einduitslag: 3-5.

De eerstvolgende wedstrijd voor team 1 is pas op vrijdagavond 27 oktober en wel tegen de absolute titelfavoriet Reeshof in Tilburg.

Jeugdteam ontvangt Groene Ster uit Zevenbergen

Afgelopen zondag speelde het jeugdteam van TFS’57 tegen Groene Ster U15-1. Voor The Flying Shuttle ’57 speelden Gerardo Castaldo, Thijs Kuipers, Arco de Boer en Lucas Bogaart. Jeugdbegeleider Natasja Looij was er ook bij om het team te coachen.

De eerste dubbel met Gerardo en Thijs ging met duidelijke cijfers naar Zevenbergse zijde (9-21, 8-21). Arco en Lucas trokken de boel gelukkig naar gelijkspel door met 21-14, 21-12 te winnen.

Tijd voor de singles. Daarin bleek dat de jongens en meiden van Groene Ster over net iets meer ervaring beschikken. Gerardo speelde tegen Kyra en met 21-11, 21-14 zette hij het tweede punt voor TFS’57 op het scorebord.

In de twee laatste dubbels moest het TFS’57-jeugdteam helaas één dubbel opgeven. Arco en Gerardo gingen dus spelen voor het derde punt van deze middag. Het werd ontzettend spannend tegen Quinten en Kyra, maar met tweemaal 21-19 wonnen ze de pot en kwam de eindstand op 3-5.

Uitslagen speelweek 2

TFS’57-1 – Drunen 1: 3-5 (v), TFS’57-JU15 – Groene Ster U15-1: 3-5 (v).

Thema-avond: wat voor badmintonclub willen we zijn?

Op donderdag 12 oktober a.s. van 19.30 tot 22.00 uur (locatie: RSG ’t Rijks) organiseert het bestuur een thema-avond voor alle leden. Tijdens deze avond bespreken leden en deskundigen van F!Tfabriek BoZ samen de toekomst van de club.

Badmintonclub TFS’57 nodigt álle leden uit: recreanten, competitiespelers, (ouders van) jeugdleden, Sport Overdag-leden, ereleden en ook oud-leden. Kom je ook? Laat het een van de bestuursleden weten of stuur een e-mail naar info(vervang deze tekst door het @pestaartje)tfs57.nl.

Volgende week lees je meer badmintonnieuws van de leukste badmintonclub van Bergen op Zoom: The Flying Shuttle ’57.