Zaterdag 10 juni was het zo ver: de jeugd ging op kamp. Zaterdagochtend stonden de kinderen met de fiets klaar bij de Karmel. De eerste bestemming was het bouwkot van de Bergse Bengels. Hier maakten de kinderen 2 bonte vlaggen. Toen iedereen uitgekleurd was, werden we door half Bergen op Zoom gestuurd om uiteindelijk uit te komen op de zandvlakte in het bos.

Van al dat fietsen krijg je behoorlijk trek, dus de meegebrachte boterhammen gingen er vlug in. Hierna werden de vlaggen te voorschijn gehaald voor levend stratego. Al gauw renden de generaals, majoors en verkenners door het bos. Die vlag was nog niet makkelijk te vinden. De kaartjes waren bijna op toen een van de groepen juichend met de vlag terug kwam. Dit smaakte naar revanche.

Klik hier voor foto’s van het jeugdweekend!

Na levend stratego was er nog tijd voor een paar potjes Britse buldog op de zandvlakte. Voor wie dit spel niet kent: aan het

eind was iedereen een paar ons zwaarder door al het zand in de kleren en schoenen.

Met het zand in de schoenen fietsten we verder naar de stadboerderij de Kleine Kieviet, onze eindbestemming. Hier hadden we even een momentje van rust voordat we gingen eten. We mochten zelf pannenkoekenbakken op een plaat. Dat ging reuze goed. De lekkerste creaties werden gemaakt. De kommen met beslag waren niet aan te slepen.

Toen alle buiken vol waren, was het tijd om de bedden klaar te maken. Het was even passen en meten, want de leiding wilde ook nog een plekje, maar uiteindelijk waren alle luchtbedden opgeblazen en de slaapzakken uitgerold.

De hele dag was het warm weer geweest, maar voor het avondspel moesten alle korte broeken en shirts gewisseld worden voor lange pijpen en mouwen. En dat was niet voor niets. We werden bijna opgegeten door de muggen in het bos. Tenminste… de leiding, want die stonden stil op hun post. De kinderen hadden er minder last van, want er moest kostbare waar gesmokkeld worden, rietjes… Het ging er fanatiek aan toe.

De avond werd afgesloten bij het vuur waarboven we marshmallows smolten.

De volgende dag was er weer een vol programma. Na het ontbijt was het tijd voor een zeskamp. Drie groepen streden met elkaar om de eer, waarbij er discus werd geworpen, torens gebouwd, zak gelopen en water gesjouwd. Vooral dat laatste sloeg aan door het warme weer.

Na de lunch werd de bagage ingepakt en klommen we weer op onze fietsen. We reden naar de heidetuin, waar we lijnbal en trefbal speelden. Aan het eind van de middag ging er door de vermoeidheid en de warmte de fut er een beetje uit. Voor de laatste keer pakten we onze fietsen en we fietsten in één ruk door naar de Karmel. Daar wachtten de ouders al op ons. Wij vermoeden dat de meesten kinderen die avond heerlijk geslapen hebben…

Jeffry, Natasja, Rick, Elise en Karen