Op voorstel van Lonny, Petra en Martien willen wij voor dit jaar, eenmalig, van de genoemde afspraken afwijken om alleen een jeugdlid voor de ‘Monique van Leeuwen aanmoedigingsprijs’, in aanmerking te laten komen.

Voor deze keer willen we de aanmoedigingsprijs een waarderingsprijs noemen en hem overhandigen aan een volwassene, die al sinds mensenheugenis het vuur uit de sloffen heeft gelopen en nog loopt voor de jeugdafdeling van The Flying Shuttle ‘57. Of het nu ging om leiding te geven aan de jeugdcommissie, over het organiseren van de minirecreatie competitie en het begeleiden van de teampjes hierbij, de grote clubactie, het poetsen van de bekers voor de jeugd, het werven van ouders als teamleider, het vervullen van de functie van zaalwacht, het corrigerend optreden als dat nodig is, het schrijven van stukjes voor het clubblad, het vertegenwoordigen van de jeugdbelangen in het bestuur; nooit werd vergeefs een beroep gedaan op haar.

Slechts eventjes heeft ze in al die jaren verstek moeten laten gaan, maar nadat zij hersteld was van haar zware ongeluk heeft ze even gedreven de draad weer opgepakt, want de jeugdafdeling ging en gaat haar aan het hart. De aanmoedigingsprijs / waarderingsprijs Monique van Leeuwen gaat dit jaar op voorstel van Martien, Lonny en Petra naar Emilie Buuron en als voorzitter van The Flying Shuttle ’57 sluit ik me van harte aan bij deze aanbeveling.

Emilie, gefeliciteerd.