Badmintonclub The Flying Shuttle ’57 in Bergen op Zoom heeft op zondagavond 26 januari afgescheid genomen van Huib van Rooijen als competitieleider. In deze coördinerende rol is Van Rooijen (66) al meer dan 20 jaar een anker van de beeldbepalende sportclub.

Bijzonder betrokken

Huib van Rooijen, gepensioneerd R&D engineer, begon in 1992 bij TFS’57 als fanatiek badmintonner. Hij startte in de jeugdcommissie en al nam later de rol van competitieleider op zich. Een stevige vrijwilligersfunctie bij een club met op een moment bijna twintig teams en een landelijk wedstrijdniveau.

Voorzitter Wilfried Willemen vult aan: “In de twaalf jaar dat ik voorzitter ben, heb ik altijd op Huib kunnen rekenen als constante factor. Last-minute afmeldingen, inhaalwedstrijden en slimme zaalplanning: Huib pakte het op.”

Erepenning in Brons van Badminton Nederland

Hoewel Huib van Rooijen zijn functie aan het begin van dit seizoen al overdroeg aan Denise van Eekeren (30), is met het officiële afscheid nog eventjes gewacht. Tijdens de slotmaaltijd van afgelopen zondag kreeg Van Rooijen, die al in 2007 tot erelid benoemd werd, een sculptuur uit handen van voorzitter Willemen.

De gelegenheid werd als verrassing luister bijgezet door de aanwezigheid van Joan Peeters, wedstrijdmedewerker van Badminton Nederland. Hij reikte namens de sportbond namelijk een Erepenning in Brons uit voor de speciale verdienste van Van Rooijen, die zichtbaar verrast was.