TFS’57 degradeerde uit de eredivisie en trof in Conquesto een ‘onbekende’ tegenstander die is gepromoveerd vanuit de tweede divisie. Debutant Conquesto toonde strijdlust, maar bleek niet opgewassen tegen het team van trainer/coach Willem van der Maas.

Roel Janssen en Rick Geers speelden voor het eerst een mannendubbel en dat ging hen goed af. In de eerste game (24-22) was het nog wat zoeken naar de balans. Die werd gevonden in de tweede game (21-13). Sharon Bindels en Tak Chin Lam gingen hard van start in hun vrouwendubbel en wonnen met 21-13 en 21-14.

Bij het mannen enkel had Janssen op papier betere kansen dan tegenstander Strijbosch. Het werd een pittige partij met hele lange rally’s. Na vele verlengingen ging de eerste game met 26-28 naar Strijbosch, die zich na 8-2-achterstand in de tweede game (21-9) richtte op game drie. Janssen kreeg geen vat meer op de wedstrijd en verloor in drie games (11-21). Vervolgens maakte Tak Chin Lam in 21-14 en 21-12 korte metten met haar Conquesto-opponent.

Onno Quik speelde voor TFS’57 voorheen de dubbels en gemengddubbels, maar neemt dit seizoen ook het enkelspel voor zijn rekening. Quik had drie games nodig (21-16 16-21 21-19), speelde naar eigen zeggen wisselvallig en ‘maakte veel foutjes’. “Het ritme in mijn spel moet duidelijk nog groeien.”

Ook tweede vrouw Sharon Bindels moet weer even wennen aan het enkelspel, maar bracht met 21-15 en 21-13 de tussenstand simpel op 5-1 voor TFS’57.

In de gemengddubbels was The Flying Shuttle ’57 oppermachtig. Zowel Onno Quik en Tak Chin Lam (21-14 21-9) als ‘jonkie’ Rick Geers en Sharon Bindels (21-17 21-14) troefden in twee games hun tegenstanders af.