Afgelopen weekend speelden 95 leden van badmintonclub The Flying Shuttle ’57 in Bergen op Zoom de clubkampioenschappen. Op vrijdagavond werd er begonnen en zondagmiddag konden de prijzen uitgereikt worden.

De deelnemers speelden alleen op vrijdagavond al 55 partijen. Een van de partijen die daarbij opviel was de single tussen Fons Broekhoven en Gijs Franken. Dat was met 18-21, 21-16 en 23-21 een echte thriller die gewonnen werd door de veteraan. De redactie maakt graag gebruik van de gelegenheid om te vermelden dat Fons twee weken terug tijdens het NK voor veteranen 3e werd in de 65+ categorie!

Op zaterdag zagen we dat de ‘jongelingen’ klaar staan aan de poort: Renaldo Kaljouw was nog een maatje te klein voor team 1 speler Onno Quik, maar speelde erg verdienstelijk (13-21 21-15 21-10). De langste partij van het toernooiweekend speelde zich af tussen de rappe Daniël Deenen en Christ de Rooij en ontvouwde zich in 57 minuten tot winst voor eerstgenoemde: 21-9 25-27 en 21-12. Bij de jeugdspelers gingen Luuk en Jeroen voor een driesetter tegen de als eerste geplaatste Timo en Bart. Hun volharding betaalde zich uit: ze wonnen met 21-17 10-21 en 21-18; erg knap.

Snel door naar de zondag. Shemil Manaveera (nog maar sinds kort lid van TFS’57 en hij doet nu al mee met de clubkampioenschappen!) dubbelde samen met Frans Verbraak tegen Tom Gulden en Christ Smetsers. Shumil is een speler die overloopt van enthousiasme en energie; zijn samenspel met Frans bezorgde het dubbelkoppel een klinkende overwinning van 21-16 en 21-17. Ook bij de mini’s werden de sterren van de hemel gespeeld. ’s Ochtends eisten Buse en Kardelen de winst in hun damesdubbel tegen Chiara en Merel in slechts 21 minuutjes op: 21-8 en 21-7.

Marjolein van Terheijden, als eerste geplaatst in de damesenkel B, speelde rond het middaguur tegen Romini Sikkers haar spannendste partij van het weekend. De spanning was tastbaar nadat Romini de eerste game met 19-21 won. Marjolein bleef knokken en vastberaden trok ze de wedstrijd en het clubkampioenschap met tweemaal 23-21 naar zich toe. De single tegen Monique de Laet bleek met een overtuigende 21-14 21-16 namelijk slechts een formaliteit.

Clubkampioen Rick Geers verzekerde zichzelf van de hoogste eer door iets later met 19-21, 21-16 en 21-19 Onno Quik te passeren. Quik hoefde niet te treuren, samen met Roel Janssen won hij de herendubbel. De sierlijk spelende Tak Chin Lam grossierde in de prijzen: 1e in de damesenkel, 1e in de gemengddubbel met gangmaker Marcel Malee en 2e met Sharon Bindels in de damesdubbel. Martine Buijk en Mandy Ipenburg speelden de beste dubbel.

Tijdens de prijsuitreiking werden er niet alleen prijzen uitgereikt. Zo stond Jelle van Loon stil bij de Monique van Leeuwen aanmoedigingsprijs
. Het bijbehorende standbeeldje, Wenske, is dit jaar is toegekend aan Thomas Thijssen. Hij is zelf speler en assisteert als jeugdtrainer binnen de club. De Theo Frederikzs Bokaal is uitgereikt aan Buse Ibis, Emre Rizeli, Luuk Jochems en Madelon van Driel. Als laatste werd de DB-beker uitgereikt. Alle mini’s van de trainersgroep Ferry, Thomas en Patrick mogen de beker een jaartje delen.

Uitslagen

HEA1 1 Rick Geers 2 Onno Quik, HDA1 1 Roel Janssen / Onno Quik 2 Rick Geers / Arno van Rooijen, DEA1 1 Tak Chin Lam 2 Mandy Ipenburg, DDA1 1 Martine Buijk / Mandy Ipenburg 2 Sharon Bindels / Tak Chin Lam, GDA1 1
Marcel Malee / Tak Chin Lam 2 Rick Geers / Tara Bollebakker

HEA2
1 Jelle van Loon 2
Daniel Deenen, HDA2
1 Jelle van Loon / Jeffry Schouteren 2 Daniel Deenen / Renaldo Kaljouw, GDA2 1 Daniel Deenen / Margo de Moor 2 Jeffry Schouteren / Esther Lammers

HEB 1 Jeroen van de Ven 2 Nico Miedema, HDB
1 Nico Miedema / Jack Schouteren 2 Rick Delhez
/
Jeroen van de Ven, DEB 1 Marjolein van Terheijden 2 Monique de Laet, DDB 1 Emilie Buuron / Marjolein van Terheijden 2 Monique de Leeuw / Els Willemen, GDB 1 Nico Miedema / Emilie Buuron 2 Niek van der Sanden / Monique de Leeuw

HEC 1 Tim Talboom 2 Glenn Vermeulen, HDC 1 Shemil Manaveera / Frans Verbraak 2 Peter Talboom
/
Tim Talboom, GDC 1 Tim Talboom / Suzanne Lock 2 Frans Verbraak / Dinja van Hoof

HEJ 1 Timo Kaatman
2 Bart van Orizande, HDJ 1 Luuk Jochems / Jeroen Looij 2 Koen van der Looij / Martijn van der Looij, DEJ 1 Madelon van Driel 2 Julie Stobbink, GDJ 1 Luuk Jochems / Madelon van Driel 2 Martijn van der Looij / Julie Stobbink

HEM 1 Emre Rizeli 2 Stijn Meeus, DEM 1 Buse Ibis 2 Merel Schetters, GDM 1 Emre Rizeli / Kardelen Rizeli 2 Thomas de Boer / Merel Schetters, DM 1 Buse Ibis / Kardelen Rizeli 2 Chiara de Groot / Merel Schetters