Vorig jaar wonnen Léon Nottelman en nationale selectiespeelster Soraya de Visch Eijbergen het toernooi. Nottelman dankt zijn plaatsing als ‘first seed’ hieraan en bij de dames wordt Rachel van Cutsen de grootste kansen toegedicht. TFS’57-speler Simon van Opstal is als derde geplaatst. Monique van der Wouden, ook tweede geplaatst in de enkel, staat samen met Daisy Bommeleijn als eerste geplaatst in de damesdubbel.

Bij de herendubbel zien we eerstedivisionisten Hans van Os en Ralph Starren als lijstaanvoerders en Duinwijckers Bart Gerrits en Jerry Natenstedt als runner-up. Toch zullen Jürgen Wouters en Stephan van Houtem zich ongetwijfeld ook laten gelden. Het powerkoppel Roxanne Molenmaker en Nottelman – vanaf komend seizoen geen clubgenoten meer – is in de plaatsingslijst bovenaan geëindigd en treft Bommeleijn en Michiel Kruijt direct onder zich.

De eerste wedstrijden beginnen zaterdagochtend 21 mei om 10 uur, waarbij alle banen met Satellite-spelers gevuld zijn. Zondag gaan de wedstrijden opnieuw om 10 uur van start en wordt er tot omstreeks vier uur gespeeld.