Bij de landelijk spelende divisieteams was er vooral succes bij TFS’57-4, dat in de vierde divisie met 8-0 won van promovendus Blauw-Wit uit Roosendaal. Marcel Malee en Jelle van Loon speelden in hun eerste partij meteen een driesetter. Bart op de Beke en Joost Verschuren blijken ook in deze klasse goed tegenstand te kunnen bieden: het werd 21-16, 19-21 en 21-15.

Leon Geers zit duidelijk nog niet op zijn oude niveau, getuige de drie games die hij nodig had tegen de bebrilde Christian Pijlman. Op de baan ernaast had Kimberly Cloosterman misschien nog een lange stapavond in de benen, want de 21-9, 21-23 en 21-14 waren amper gerechtvaardigd gezien het niveauverschil met haar opponente Nicole Jonkers. Gelukkig stelde ze met Malee orde op zaken in de tweede gemengddubbel die in twee games op het conto van team 4 kwam te staan. Een 8-0 overwinning in eigen huis en – bij vormbehoud – een te verwachten tweede plek in het eindklassement.

Quick en Van der Have ter versterking

Team 2 kampt nog steeds met personele beperkingen en rolde ditmaal de rode loper uit voor Onno Quik, die alledrie zijn partijen won. Om de damesonderdelen te versterken werd het batmansignaal ontstoken en gelukkig had Carola van der Have op het juiste moment naar de hemel gekeken.

’s Ochtends nog een ontzettend spannende driesetter gespeeld in haar eigen team, ’s middags mocht ze in thuishonk Gageldonk enkelen in de tweede divisie. Om twee divisies hoger in te vallen, heb je als speler al snel een olifantenhuid nodig. Van der Have liet echter zien dat je ook met een mooiere huid de baan op kan en gaf de sterkere Saskia Binken met 8-21 en 16-21 goed partij. De damesenkels en -dubbel gingen naar DKC en Patrick moest eerder in de middag zijn meerdere erkennen in Thomas van der Sanden (18-21, 21-17, 19-21). Hiermee kwam het uiteindelijk op een gelijkspel neer.

Het team staat momenteel vijfde in een poule van acht teams en de hekkensluiter ademt in de nek met slechts zeven puntjes minder. Hopelijk weten de spelers zich – met de blessure van Jasper Vijverberg en de zwangerschap van een van de dames indachtig – nog te handhaven.

Gelukkig was er afgelopen weekend ook weer eens een ouderwets lekkere 8-0 winst bij een van de teams. Ditmaal – het begint daar bijna genant te worden – was het opnieuw team 12. Roland Kuhnen is inmiddels aangetrokken als vaste invaller en niet zonder effect. In het treffen met het Rijsbergse De Treffers viel een van de tegenstanders tijdens de herendubbel helaas uit, waardoor er in één klap 3 punten op het bordje van TFS’57-12 vielen. Nico, Joyce, Britta en Wendy waren echter niet onder de indruk en stormden samen in straight sets naar de volle 8-0.

Het jonge oudegaartje van de club staat fier bovenaan in de ranglijst en pas 20 punten verderop komt de nummer 2. Nico Miedema is al hout en verf aan het kopen voor het te bouwen erepodium, maar let op: het kampioenschap is pas binnen als het laatste punt is gemaakt! Maar da’s logisch.

Pepernoten in overvloed!

Op woensdagavond 1 december werd er voor de jeugdleden van de club een speciale pepernotenactiviteit georganiseerd. De seniorspelers die hierna in de zaal kwamen, zagen overal nog pepernoten, dus dat moet een ontzettend leuk, gezellig, sportief en zeker ook pepernotig avondje zijn geweest met zijn allen. In het volgende clubblad volgt hiervan ongetwijfeld weer een leuk verslagje.

De uitslagen van speelweek 8

Korte toelichting: w = winst en v = verlies. Seniorenteams: landelijk – TFS’57-2 – Amersfoort 3: 6-2 (v), TFS’57-3 – DKC 3: 4-4, TFS’57-4 – Blauw-Wit 1: 8-0 (w), TFS’57-5 – Zigo 2: 8-0 (v), regionaal – TFS’57-6 – Bavel 3: 5-3 (v), TFS’57-7 – Geldrop 4: 6-2 (w), TFS’57-H1 – Hoeven H1: 5-3 (w), TFS’57-9 – Hoogerheide 1: 6-2 (w), TFS’57-10 – Veghel’67 9: 2-6 (w), TFS’57-11 – Drieschaar 2: 1-7 (w), TFS’57-12 – Treffers 2: 8-0 (w), TFS’57-13 – Alouette 7: 6-2 (v), TFS’57-14 – Olympus’69 2: 5-3 (v). Volgende week zondag lees je natuurlijk weer TFS’57 Badmintonnieuws!