De herendubbel begon uiterst spannend (23-21), maar eindigde tam (21-9). Bij de gelegenheidsdubbel van Sharon Bindels en Tak-chin Lam werd er goed gespeeld, maar waren de Limburgers net wat beter (21-16 21-18). Janssen speelde een eredivisiewaardige partij badminton en won de tweede game tegen Leon Nottelman ruim met 21-15. In game drie kreeg hij echter een koekje van eigen deeg en zo ging het derde punt naar Roosteren.

Lam was niet opgewassen tegen de behendigheid van Roxanne Molenmaker en bij Sarah Lammers, voortaan 1e dame van het team, was er onvoldoende aansluiting bij het niveau van de tegenstander. Van Opstal won met twee vlotte games van zijn Vlaamse opponent Jente Paesen (14-21 15-21) en ook hij pakt daarmee zijn eerste winstpartij in de hoogste nationale badmintonklasse.

Met een 5-1 achterstand begon het team van TFS’57 met een inhaalslag. Die strandde in ruime mate in de gemengddubbel van Janssen en Bindels, zij haalden niet meer dan 14 punten in hun partij. De gemengddubbel van Quik en Lammers was van een geheel andere orde. Het was dubbeltjes wisselen in de eerste twee games, die met 24-23 en 21-23 naar weerszijden gingen. De beslissing viel met 21-15 in de derde game: 7-1 winst voor Roosterse BC.

Monique Broeke
Er stond afgelopen woensdag al een (te) breed uitgemeten stuk in BN/DeStem over de blessure van Monique Broeke en de gevolgen hiervan voor het eerste team. Voor de duur dat Broeke zelf niet in actie zal kunnen komen, zal Tak-chin haar plaats innemen in de damesdubbel en als tweede dame van het team. Om op de hoogte te blijven over team 1, kunt u een e-mail sturen naar info(vervang deze tekst door het @pestaartje)theflyingshuttle57.nl. U ontvangt dan (wekelijks) een nieuwsbrief met informatie over de wedstrijden van het eerste team.

Vrienden van TFS’57
Particulieren en bedrijven die zich verbonden voelen met onze club kunnen voor slechts 57 euro Vriend van TFS’57 worden. Indien gewenst, krijgen de Vrienden een vierkantje op het Vriendenbord, waarop zij hun naam, foto of logo kunnen laten plaatsen.

Hoe werkt het?
Schrijf €57 over naar rekening 1559.75.773 t.n.v. The Flying Shuttle ’57 inzake PR-commissie en word voor een jaar Vriend van TFS’57. Vermeld in de omschrijving alstublieft “Vriend van TFS’57” en uw voor- en achternaam.

Familiedubbeltoernooi
Zondag 31 oktober vond het jaarlijkste familiedubbeltoernooi plaats. Ron gaf een lekker pittige en ontzettend leuke warming-up en iedereen deed goed mee. Omdat de poules vooraf ingedeeld waren, konden we snel van start gaan met de wedstrijdjes. De hapjes en andere lekkernijen tussen de partijen door waren een regelrechte hit, lekker hoor!

In de pauze werden de deeldiploma’s en de bijbehorende shirts uitgereikt. Monique Broeke, toch wel een van onze badmintoppers, was hierbij de ceremoniemeester en mocht iedereen feliciteren met hun prestaties. Nog even op de foto met z’n allen en de tweede ronde van het toernooi kon beginnen. Dat was nog eens een leuke dag met de kinderen en ouders op de baan in sporthal Gageldonk. Volgende week zondag lees je natuurlijk weer TFS’57 Badmintonnieuws!