Simon, Sarah, Roel, Sharon, Onno en Monique spelen zondag 17 oktober om 14:00 uur in sporthal Tuinwijck een thuiswedstrijd tegen BC Amersfoort.

Het vijfde team van TFS’57 (vierde divisie) speelde afgelopen weekend tegen BC Mix. Het team bestaat uit zussen Carola en Mirelle van der Have en heren Marco Hoedelmans, Anton Veraart en de onmiskenbare Renaldo Kaljouw. Deze laatste begon met Hoedelmans aan een onvoorzien taaie herendubbel, die in eigen voordeel werd besloten met 21-17, 19-21 en 21-19. De dames wonnen hun dubbel vlot en Carola zette dit ritme voort in haar enkel (21-11 21-6).

Zowel Kaljouw als Mirelle trokken in drie games aan het kortste eind en Veraart liet zien dat leeftijd bedriegt: 21-18 en 21-11 was voldoende voor het vierde winstpunt van de dag. Het team deelt met twee andere teams de eerste positie in de poule. Om dit te handhaven, moesten de gemengddubbels gewonnen worden en zo geschiedde. 6-2 winst op zak en vrijdagavond 15 oktober een uitwedstrijd tegen Noordwijkerhout BC, een hekkensluiter uit de poule.

In de regionale competitie speelde TFS’57-6 (hoofdklasse) een thuiswedstrijd tegen De Zwaluwen uit Prinsenbeek. Het zesde team bestaat dit seizoen uit Rowan Geers en Ricardo Koens en zij worden bijgestaan door zussen Amanda en Miranda van der Maas en de teruggekeerde Denise van Eekeren. De heren- en damesdubbel waren beide een zucht lang en snel gedaan: twee winstpunten voor de tegenstander.

Koens en Geers bliezen eens goed op hun snaren en brachten de tussenstand op 2-2. Miranda en Amanda gelukte dit niet, hoewel Miranda met 18-21 in de tweede game bijna een derde game in de ogen keek. Koens en Van Eekeren troffen de spelbepaler Philippe Weijling ook in de GD1, deze heer trok de winst naar Zwaluwse zijde. Geers en Amanda raken gelukkig steeds meer op elkaar ingespeeld en schoten het derde punt van de dag binnen. Zaterdagochtend 16 oktober speelt het team een uitwedstrijd tegen De Bever in Rijen.

Na vier weken wachten, is dan toch eindelijk de uitslag van een jeugdwedstrijd gepubliceerd. Het TFS’57-J1 jeugdteam bestaat uit Bart van Orizande, Timo Kaatman, Tom Gulden en Bram Koolen. Zondag moest het jongensteam naar Alouette in Best en Bart speelde een ontzettend spannende wedstrijd. De eerste game was nog net voor zijn opponent, maar daarna pakte hij met tweemaal 16-21 een supermooi winstpunt. Timo en Tom stonden beiden tegenover iets sterkere tegenstanders. Bram gunde de speler van Alouette maar 15 punten in twee games. Vervolgens werden in de herendubbels de punten gedeeld, waarmee de eindstand 4-4 las. De mannen staan nu 4e in de poule, dat gaat dus erg goed!

De uitslagen van speelweek 4
Korte toelichting: w = winst en v = verlies. Seniorenteams: landelijk – TFS’57-1 – Van Zijderveld: 0-8 (v), TFS’57-2 – Smashing 3: 6-2 (w), TFS’57-3 – Van Zijderveld 4: 7-1 (v), TFS’57-4 – Bavel 1: 3-5 (w), TFS’57-5 – Mix 2: 6-2 (w), regionaal – TFS’57-6 – Zwaluwen 3: 3-5 (v), TFS’57-7 – Veghel’67: 6-2 (w), TFS’57-10 – Drieschaar 1: 6-2 (w), TFS’57-11 – Hoogerheide 6: 5-3 (W), TFS’57-12 – Zwaluwen 7: 2-6 (w), TFS’57-13 – Kerkdrielse 1: 4-4, TFS’57-14 – Drieschaar 3: 7-1 (w). Jeugdteams: TFS’57-J1 – Alouette J1: 4-4. Volgende week zondag lees je natuurlijk weer TFS’57 Badmintonnieuws!