Een van de gelijkspellen in de divisies werd zekergesteld door team 4 dat op zaterdag een uitwedstrijd speelde tegen Vridos 1. TFS’57-4 bestaat dit seizoen uit de momenteel geblesseerde Leon Geers, Jelle van Loon (kijkt u eens op www.team64.nl voor zijn initiatief), Marcel Malee en zussen Marijke en Kimberly Cloosterman.

In de dubbels werden de punten gedeeld: overtuigend verlies bij de heren, overtuigende winst bij de dames. Invaller Renaldo Kaljouw kwam net tekort als eerste heer en moest in zijn enkel met 21-16 en 21-17 het verlies slikken. Malee kwam dichter bij winst, rook er zelfs even aan, maar met 23-21 in de derde game was het wederom iemand van Vridos die doorgang naar winst blokkeerde. De zusjes Cloosterman – hun motto schijnt te zijn: winning is enjoyment – hadden geen kind aan hun opponenten en waren in twee games klaar. Tussenstand: 3-3.

De oudste Cloosterman, Marijke, stond in de GD1 voor de derde maal tegenover dezelfde dame, maar kon met Kaljouw geen vuist maken tegen de sterkere heer aan de overkant. Malee en Kimberly Cloosterman lukte dit net wel en met 16-21, 20-22 werd verlies afgewend. Met minimale personele bezetting kon dit uiterst jonge team gelijkspel afdwingen.

Wedstrijden in de regio

Het vierde klasse team TFS’57-12 bestaat dit seizoen uit een volledig nieuwe samenstelling. Nico Miedema, Raymond Otten en ziener Martien van Leeuwen mogen zich rijk rekenen met het jeugdige talent van Joyce Belde en zussen Britta en Wendy van Marm. Afgelopen weekend deed ook Roland Kühnen mee tijdens de uitwedstrijd tegen stadsgenoot BBV. Van Leeuwen en Miedema kregen meteen een driesetter aan hun broek en met 21-14 trokken ze aan het kortste eind.

Britta en Wendy lieten zich echter niet intimideren door in hun tweede wedstrijd in de seniorencompetitie: met 17-21 en 14-21 haalden ze het eerste punt naar TFS’57. Britta maakte het daarna nog eventjes spannend en ook Nico Miedema liet het tot een driesetter komen.

In de gemengddubbels toonden Kühnen/Belde en Van Leeuwen/Wendy van Marm zich duidelijk sterker dan de overkant: beide incasseerden ze in game twee slechts 11 tegenpunten. Met 1-7 scoorden ze de grootste winst van alle teams: gefeliciteerd!

Jeugduitslagen nog onbekend

Helaas kunnen we deze editie opnieuw niet berichten over de uitslagen van de jeugdcompetitie, deze komen hopelijk voor de volgende editie van TFS’57 Badmintonnieuws beschikbaar.

De uitslagen van speelweek 2

Korte toelichting: w = winst en v = verlies. Seniorenteams: landelijk – TFS’57-2 – Unicum 1: 6-2 (w), TFS’57-3 – Duinwijck 4: 4-4, TFS’57-4 – Vridos 1: 4-4, TFS’57-5 – BCRS 4: 5-3 (w), regionaal – TFS’57-H1 – Nuenen H1: 5-3 (w), TFS’57-6 – BCH 3: 3-5 (v), TFS’57-7 – BCH 4: 2-6 (w), TFS’57-9 – BBV 1: 4-4, TFS’57-10 – BCH 7: 6-2 (w), TFS’57-11 – BBV 2: 1-7 (v), TFS’57-12 – BBV 3: 1-7 (w), TFS’57-14 – High Speed 4: 6-2 (w). Jeugdteams: standen wederom niet gepubliceerd op toernooi.nl. Volgende week zondag lees je natuurlijk weer TFS’57 Badmintonnieuws!