In de hoogste klasse is Stephan Branderhorst, afgelopen weekend nog verliezend finalist in Veendam, als eerstgeplaatste heer ingedeeld. Bij de dames voert Lisa Malahollo de plaatsingslijst aan van het door Badminton-Service.com gesponsorde toernooi.

Helaas staat de deelname van TFS’57-coryfee Monique Broeke voorlopig op losse schroeven. De speelster van team 1 kampt momenteel met de naweeën van een achillespeesontsteking. Monique van der Wouden staat als tweede geplaatst bij de dames, zij moest afgelopen weekend tijdens de Meteoor Satellite in de tweede game nog opgeven tegen Malaihollo. Leon Nottelman, onlangs winnaar bij Conquesto, is runner-up bij de heren.

De toernooiorganisatie is deze editie – alweer het derde jaar met de Satellite-status – bijzonder verheugd om samen te mogen werken met de nieuwe toernooisponsor Badminton-Service.com. Deze Overijsselse webshop en trainingsservice zal tijdens het toernooi aanwezig zijn met een uitgebreide stand. Eigenaar Gerard Pots benadrukt het hoge niveau van de Bergse club, waarmee zijn bedrijf zich sterk identificeert.

Op zaterdagochtend 15 mei om 09:00 uur gaat het toernooi van start en ’s avonds om 22:30 uur gaan de laatste partijen het veld op. Aansluitend vindt er voor de deelnemers een feest plaats in de sportkantine, kenmerkend voor de ongedwongen en ontspannen sfeer van dit toernooi. Zondag 16 mei wordt er eveneens gestart om 09:00 uur en vindt de prijsuitreiking plaats omstreeks 18:30 uur.

Belangstellenden zijn van harte welkom in sporthal Gageldonk te Bergen op Zoom om te komen genieten van nationaal topbadminton op West-Brabantse bodem. Op www.tfs57.nl staat meer informatie over de organiserende badmintonclub The Flying Shuttle ’57.

— EINDE PERSBERICHT —

Noot voor de redactie
Meer informatie over het Cooling Down Satellite toernooi is op te vragen bij toernooiorganisator Huib van Rooijen (telefoon: 0164 252 974, e-mail: satellitetfs57(vervang deze tekst door het @pestaartje)badminton.nl).

Publicaties n.a.v. dit persbericht