De wedstrijd op zaterdagmiddag tegen Duinwijck begon in mineur. Simon van Opstal en Onno Quik wisten in de herendubbel geen vuist te maken tegen de routiniers van het tweede van Duinwijck. Monique Broeke en Sharon Bindels, in januari nog succesvol op het NK in Almere, hadden eveneens onvoldoende inbreng voor winst.

Met een 2-0 achterstand werd begonnen aan de enkelpartijen. Eerste heer Van Opstal won knap een game tegen eredivisiespeler Erik Meijs, maar hij werd vervolgens met 21-8 overklast door zijn jonge tegenstander. Op de naastgelegen baan was Roel Janssen met 21-16 en 23-21 dicht bij een driesetter. Eerste dame Broeke verslikte zich in de eerste game tegen Monique van der Wouden: “Oei, dacht ik, wat gebeurt er nu!?” Ze stelde orde op zaken door vervolgens met 16-21 en 11-21 het eerste punt van de dag te pakken. Ploeggenote Sarah Lammers had een taaie tegenstander aan Marije Bloem en hield tot op het laatste de druk op de pan: 18-21 en 27-29.

Met de gemengddubbels voor de boeg, zat een gelijkspel nog in de koker. Eerste gemengddubbel Quik en Lammers kwam veel tekort in de eerste game, met het nodige kunst- en vliegwerk ging er gelukkig toch nog een punt naar Bergse zijde. Daar bleef het helaas bij, want Janssen en Bindels bezorgden Duinwijck het vijfde punt.

Driesetters in Amstelveen

De wedstrijd op zondag stond oorspronkelijk gepland voor 29 november vorig jaar. In de herendubbel van Van Opstal en Quik moesten alle zeilen bijgezet worden voor het eerste punt van de dag. Broeke en Bindels werden met name in de tweede game van hun damesdubbel ‘afgeserveerd’.

Janssen toonde zijn volharding in de tweede herenenkel: met 25-23, 18-21 en 11-21 kwam de tussenstand op 1-2 in het voordeel van TFS’57-1. Broeke liet haar 100%-score geen moment in gevaar komen en wandelde over haar tegenstander heen. Lammers pakte knap een game met 15-21 tegen de nog jonge Elisa Piek, maar trok aan het kortste eind. Samen met Quik maakte ze van dit badmintontalentje echter haar prooi: met 19-21 en 15-21 ging er weer een punt naar The Flying Shuttle ’57. Janssen en Bindels moesten genoegen nemen met tweemaal 21-16 en daarmee 4-4 gelijkspel.

Laatste thuiswedstrijd: iedereen is welkom!

De laatste en 18e wedstrijd van dit seizoen zal thuis in sporthal Gageldonk gespeeld worden en wel op zondag 14 maart om 13:45 uur. Er wordt wederom tegen Van Zijderveld gespeeld en hopelijk betaalt het thuisvoordeel zich uit in een mooie eindstand. Simon, Onno, Roel, Sarah, Sharon en Monique laten weten dat iedereen van harte welkom is.

Team 8 in Oosterhout

Het reserve-vlaggenschip van TFS’57 trad vrijdagavond in Oosterhout aan voor een erg late inhaalwedstrijd. Roel Janssen zei ooit: “Jan in Groen is een fase.” Christ ontgroeide die fase gelukkig met ruime cijfers en Jarl ging met 20-15 (geen typfout!) in de derde game met winst aan de haal.

Beroepsinvaller Margo volbracht haar taak wederom met verve door zowel haar enkel als dubbel te winnen. De wijsgerige Elske pakte met Jarl het vierde punt: gelijkspel en vijfde op de eindranglijst, olé!