De als eerste geplaatste Broeke dwong zonder een enkele game af te staan eenvoudig een finaleplek af. Ze speelde deze eindpartij tegen dubbelpartner Monique Slaman van BV Almere en de masterstudente onderwijskunde maakte haar favorietenrol meer dan waar (21-8, 21-10).

Broeke, kortgeleden in Roosendaal nog genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar 2009, en Slaman hielden zich bijzonder goed staande in de doorgang naar de finale. Op het eindpodium dubbelden de eerste divisie dames tegen Daisy Bommeleyn en Iris Putters en met 21-19 in de derde game grepen ze nipt naast de eerste plaats.

Samen met clubgenoot Patrick Trompert (tweede divisie) haalde Broeke de gemengddubbelfinale ten koste van de koppels Putters-Keulen en Slaman-Steenland. In deze eindronde troffen ze Daisy Bommeleyn en hardhitter Michiel Kruijt, beide van eredivisieclub TFS Barendrecht. Tegen dit smashgeweld (21-5, 21-9) waren de Bergse spelers niet opgewassen, Broeke: “In de mix zijn we flink d’r af geslagen.”

— EINDE PERSBERICHT —

Toernooiwinnares Monique Broeke in actie tegen de jonge Femke Bos (niet in beeld) van Invictus. - foto door Christ de Rooij

Klik op de foto om deze in hoge resolutie (300dpi) op te slaan.
Toernooiwinnares Monique Broeke in actie tegen de jonge Femke Bos
(niet in beeld) van Invictus. – foto door Christ de Rooij

Wedstrijdverloop per vermelde TFS’57-speler