“Het was een jongen die tot nu toe weinig rankingtoernooien speelde en om die reden niet zo hoog geplaatst staat op de wereldranking. Daarom was hij niet ingedeeld in de A, maar B-categorie”, aldus Van Opstal. “Maar dat zal bij volgende toernooien echt wel anders zijn. Die Ulli kan met gemak mee bij de beste zestien spelers van de wereld. We gaan van die jongen heus nog wel wat horen.”

Simon van Opstal in actie op zijn sterkste onderdeel: het badminton. - foto BN/DeStem

Simon van Opstal in actie op zijn sterkste onderdeel: het badminton. – foto BN/DeStem

Ondanks de kansloze nederlaag, reisde Van Opstal met een goed gevoel terug naar Bergen op Zoom. “Ik heb met het nationale team ruim van Italië gewonnen en vervolgens heb ik gezien hoe sterk Oostenrijk wel was. Daarna heb ik in het individuele toernooi er voor mezelf toch wel het beste uit weten te slepen. Mijn tweede wedstrijd tegen die sterke Tsjech, die als tweede was geplaatst in de B-categorie, was al klaar voor het onderdeel tennis begon. Dat had ik dus nooit verwacht. Ik won zelfs het onderdeel tafeltennis van hem. Dat is normaliter mijn zwakste punt. Hij had echter zijn bad beplakt met noppen waarmee hij totaal geen antwoord had op het effect in mijn service. Dat maakte het verschil.”

Simon van Opstal raakte zo bij de laatste acht waarin hij dus de wet van de sterkste onderging. “Ik ging er bij het tafeltennis met 21-3 af tegen hem. Dan weet je feitelijk al dat er geen eer te behalen valt. En tafeltennis was niet eens zijn beste sport. Kortom, ik heb feitelijk geen moment gedacht dat ik in dit duel een kans zou maken.”

Voor de tweede Bergenaar die met het Nederlands team afreisde naar Löhne, vlakbij Hannover, was er weinig eer te behalen. Onno Quick strandde al in de eerste ronde van het B-toernooi. Het Nederlands team, met beide Bergenaren in de selectie, eindigde tussen de vijfde en de achtste plaats. Om die klasseringen werd vreemd genoeg niet gespeeld.

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.