Met de hulp van connecties van Martien van Leeuwen kunnen jullie hieronder een vertaald krantenartikel lezen over een Nederlandse badmintontopper met zomerhuis in Noorwegen. ’t Was echter niet alleen Fons broekhoven die internationaal ging, ook het badmintonenthousiasme van Piet Coppens en Hans van Werkhoven van de Sport Overdag groep kende geen grenzen!

Een klein maar gezellig evenement

door Ytringen · Morten Wengstad – Slechts 18 deelnemers deden mee aan het Atlantic Ocean Toernooi in de Naeroyhallen dit weekend, maar de deelnemers zeggen dat dit een van de beste toernooien is waar ze heen zijn geweest.

Er deden niet zoveel mensen mee aan het toernooi als de organisatie hoopte, maar de sfeer wat erg goed. Op vrijdag en zaterdag waren er 91 wedstrijden met deelnemers tussen de 30 en 60 jaar. Onder de deelnemers waren Noren, een Duitser en vier Nederlanders.

De 67-jarige Leslie Frame uit Schotland was dit jaar slechts toeschouwer wegens een knieblessure, maar hij beloofde het toernooi in zijn thuisland te promoten als het volgend jaar weer georganiseerd wordt.

Fons Broekhoven uit Nederland beloofde hetzelfde. De veteraan heeft een zomerhuis in Kongsmoen en hij oefent vaak met de KIL badmintongroep gedurende de zomer. Dit jaar nam hij ook drie andere landgenoten met zich mee. Zij gaven alledrie aan dat dit een leuk toernooi is en dat er goed voor ze gezorgd werd. De gezellige, sociale insteek is erg belangrijk, zo geven ze aan.

Knut Liland uit Kristiansand was de oudste deelnemer (66 jaar oud). Hij vind het een leuk toernooi en zal weer terugkomen als het toernooi volgend jaar een vervolg kent.

Anders Austnes (Kolvereid IL) zegt dat de organisatie zal evalueren of er volgend jaar weer een toernooi zal zien. De reacties van de deelnemers is in elk geval goed, ook al hoopten we op meer inschrijvingen.

Krantenknipsel