Vorig seizoen beleefde het tweedaagse toernooi een primeur, toen het voor het eerst in de geschiedenis werd opgenomen in het landelijke Satellite-circuit. “Kennelijk met succes”, zo kan wedstrijdleider Huib van Rooijen een jaar na dato vaststellen. “De organisatie werd dit seizoen namelijk verrast met meer dan tweehonderd aanmeldingen over de verschillende klassen, ruim dertig meer dan vorig jaar.”

Omdat er in totaal liefst vijfentwintig spelers uit de top-vijftig van Nederland zaterdag hun opwachting maken, zijn de winnaars in de hoogste categorie moeilijk te voorspellen. In het mannenenkelspel wordt er vuurwerk verwacht van Stan de Lange, Ralph Starren, Leon Nottelman, Edwin Ekiring, Dennis van Daalen de Jel en van thuisspeler Onno Quik. Bij de vrouwen worden de verrichtingen van Lisa Mailahollo, Roxanne Molenmaker, Monique van der Wouden en Rachel Geertsen aandachtig gevolgd. “Maar de krachtsverschillen zijn zo klein dat een verrassing wel mogelijk is”, denkt Van Rooijen.

Voor de wedstrijdleider kan het toernooi bij voorbaat al niet meer stuk. “Het is met afstand het sterkst bezette toernooi van heel Noord-Brabant. Bovendien krijgt het een internationaal tintje door de grote deelname van onze zuiderburen. Er kan dus echt genoten worden van topbadminton”, kondigt hij aan.